Αγριο ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (vid) | MOLWNLAVE.COM

0
Επεισόδια σημειώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Τα επεισόδια επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Γίναμε μαλλιά κουβάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός,κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «υπήρξε πρόκληση από την πλευρά του κ. Τσουκαλά, ο οποίος ήταν απαράδεκτος, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να πει, παρακίνησε αυτούς που ήταν στα θεωρεία για να γίνει η σύρραξη και τελικά έγινε η σύρραξη».

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό στη συνεδρίαση είχαν πάει «κάποιοι πολίτες οι οποίοι είναι περιφερόμενοι σε όλα τα θέματα για τα οποία έχουν αντίθετη γνώμη, που από την πρώτη στιγμή αποδοκιμάζανε και βρίζανε εναντίον των περιφερειακών συμβούλων. Αυτό στο τέλος έγινε σύρραξη».

Ο περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε ακόμη ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγούλης, έσπρωξε ένα περιφερειακό σύμβουλο. «Δεν είναι δυνατόν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να έχει αυτή τη συμπεριφορά», είπε.

«Το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ. Σγουρός.

Η ένταση, όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, προκλήθηκε λόγω της διαφωνίας που υπήρξε σχετικά με την γνωμοτοδοτική απόφαση την οποία επρόκειτο να λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον Αστέρα.

«Στον Αστέρα Βουλιαγμένης είναι τρία συγκροτήματα. Το ένα συγκρότημα, το οποίο δεν λειτουργεί, θέλουν να το γκρεμίσουμε και να κανούμε εκεί κατοικίες και να μειωθεί ο δομήσιμος χώρος, από ας πούμε 100 τ.μ. να γίνει 80 τ.μ., με όλες τις περιβαλλοντικές μελέτες. Αυτοί σώνει και καλά να μην περάσει».

Εκτίμησε ωστόσο ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί. «Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την αντιπαράθεση είναι αυτό που έχει επικρατήσει εδώ και καιρό στην χώρα μας, είναι η λογική του μαύρου - άσπρου».

Σύμφωνα με το vimaonline, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στ. Παναγούλης και Δ. Τσουκαλάς επιτέθηκαν φραστικά στον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν συνεργάτης του κ. Σγουρού δέχθηκε επίθεση από μέλος των καταληψιών του κάμπινγκ Βούλας, ο οποίος παράλληλα επιτέθηκε φραστικά στον περιφερειάρχη Αττικής.

Η ένταση γενικεύθηκε και λίγη ώρα αργότερα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθησαν τα χειρότερα.


Post a comment

 
Top