Κατάσχεση σπιτιού ανέργου για χρέος 391 ευρώ! | MOLWNLAVE.COM

0
O X.Θεοχάρης προκαλεί τον κόσμο για άλλη μια φορά όταν του αποκάλυψαν ότι κατάσχουν το σπίτι σε άνεργο για 391 ευρώ! Απάντησε το εξής καταπληκτικό. "Δεν του παίρνουμε το σπίτι, το κάνουμε για να μην παραγραφεί το χρέος"! Οι άνθρωποι παίζουν με την νοημοσύνη μας.
Τη μαρτυρία ενός ανέργου του Δημήτρη Χατζή, που υποστηρίζει ότι έλαβε κατασχετήριο από τη δικαστική επιμελήτρια -έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας- για χρέος 391 ευρώ, παρουσίασε η πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, εξήγησε: «Ο λόγος που γίνεται η κατάσχεση σε αυτή την περίπτωση είναι, γιατί είμαστε στο τέλος του έτους και όλα αυτά τα χρέη παραγράφονται, οπότε ο έφορος σε μία προσπάθεια να μην έχει και δικές του ευθύνες προχωρά στην κατάσχεση.
Η κατάσχεση δεν είναι διαδικασία, για να πάρεις το σπίτι. Είναι μία κίνηση νομική, για να μπορέσει να μην παραγραφεί το χρέος».
Εν ολίγοις οι εντολές στους έφορους είναι να είναι ανάλγητοι αλλιώς θα βρουν αυτοί μπελά, στο μεταξύ τους λένε "μην ανησυχείται, εμείς θα τους παραμυθιάζουμε στην τηλεόραση, για να κοιμούνται ήσυχοι, και να νομίζουν ότι δεν θα τους παρετε το σπίτι."
Τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν από καταστηματάρχη του Μετσόβου στις ημέρες των εορτών εφοριακοί της περιοχής, όταν πήγαν να τον ελέγξουν, επιβεβαίωσε μέσω του Σκάι ο γγ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε εξάλλου ότι ελέγχονται 220 περιπτώσεις σκαφών ελλήνων ιδιοκτητών που είναι ελλιμενισμένα και δηλωμένα στην Ολλανδία, και ήδη έχουν διαπιστωθεί φορολογικές παραβάσεις. Επίσης, έχουν εντοπιστεί 12 φοροφυγάδες μεταξύ των περίπου 50 περιπτώσεων που έχουν ελεγχθεί για αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, και έχουν εισπραχθεί ή καταλογιστεί περίπου 7,7 εκατ. ευρώ.
Έχουν καταφέρει να στρέψουν τον κόσμο ενάντια στους υπαλλήλους της Εφορίας, αλλά οι πραγματικοί υπάιτιοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Post a comment

 
Top