Κύπρος: Πετρέλαιο αξίας 60 δισ. ευρώ στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ | MOLWNLAVE.COM

0
Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η κύρια εικόνα έχει διαμορφωθεί και οι αποκλίσεις δεν αναμένεται να είναι σημαντικές. Η πλήρης ανάλυση των δεδομένων θα ολοκληρωθεί το αργότερο τον Απρίλιο
Έχουμε 1,2 έως 1,4 δισ. βαρέλια πετρελαίου στο οικόπεδο 12, σε βάθος 24.600 ποδών και η αξία του μεριδίου της Κύπρου στο πετρέλαιο υπολογίζεται γύρω στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν να εισρέουν γρηγορότερα, χωρίς να ανατρέπονται οι σχεδιασμοί για τερματικό φυσικού αερίου.

Αυτό δείχνουν οι λεπτομερείς τρισδιάστατες και δισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο τεμάχιο, που διαχειρίζονται οι Noble, Delek, Avner. Η πλήρης ανάλυση των δεδομένων θα ολοκληρωθεί το αργότερο τον Απρίλιο, ωστόσο η κύρια εικόνα έχει διαμορφωθεί και οι αποκλίσεις δεν αναμένεται να είναι σημαντικές.

Η εικόνα της σημαντικής παρουσίας πετρελαίου -πάντα οι ποσότητες αφορούν μόνο το «12»- φέρνουν και ουσιαστική αλλαγή σκηνικού, αφού το πετρέλαιο δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες, ούτε και μεγάλες επενδύσεις δισεκατομμυρίων για εκμετάλλευσή του. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Noble ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα μέχρι τώρα στοιχεία, στη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα, με επιφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των αναλύσεων.

Σήμερα η Noble αναμένεται να δώσει στις ΗΠΑ, σημαντικά νέα στοιχεία για την Κύπρο σε συνάντηση με αναλυτές των μεγαλύτερων τραπεζικών και επενδυτικών οίκων του κόσμου, για ευρύτερη ανακοίνωση σε σχέση με τις προοπτικές της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top