Υπεραντικυκλώνας αλλάζει τον καιρό της Ελλάδας | MOLWNLAVE.COM

0
Ένας υπεραντικυκλώνας θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε, αναμένεται ως και τις 20 τουλάχιστον Δεκεμβρίου, να λειτουργήσει για να το πούμε απλά, ως διώκτης των καιρικών φαινομένων από την χώρα μας, αλλά και ως διώκτης των ψυχρότερων αέριων μαζών.

Αυτό λοιπόν σημαίνει καλοκαιρία σε όλη την Ελλάδα ως τουλάχιστον και τις 20 του μήνα, με αυξημένες ωστόσο νεφώσεις κυρίως στην δυτική, κεντρική και νότια χώρα.

Τώρα, αυτός ο ισχυρός αντικυκλώνας, αν σπάσει και καταρρεύσει μετά τις 20 Δεκεμβρίου, θα καταφέρει να φέρει και καιρικά φαινόμενα (βροχές, χιόνια), αλλά και πιο κρύες αέριες μάζες, με αποτέλεσμα να αλλάξει και πάλι ο καιρός στην χώρα μας, φορώντας τα χειμωνιάτικα του.

Υπολογίζουμε πως τα Χριστούγεννα με βάση τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, θα έχει καλό καιρό με ήπιες θερμοκρασίες, ωστόσο με βάση τα δικά μας προγνωστικά στοιχεία, τα Χριστούγεννα δεν φαίνεται να έχουμε καλό καιρό. Δηλαδή θα έχουμε είτε βροχές με πτώση της θερμοκρασίας, είτε αρκετό κρύο με χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Θα είμαστε σε θέση να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για ότι σας αναφέρουμε τώρα, μετά το Σαββατοκύριακο, διότι επαναλαμβάνουμε, ότι αν αυτός ο αντικυκλώνας καταρρεύσει, τότε δεν αποκλείεται το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και κυρίως προς τα τέλη του δεκαημέρου αυτού, να έχουμε έντονη κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα.
πηγη

Δημοσίευση σχολίου

 
Top