Β. Πολύδωρας: Αποχωρεί καταγγέλλοντας «τα πειρατικά funds του Στουρνάρα»; | MOLWNLAVE.COM

0
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας  (Κ.Ο) της ΝΔ θέτει τον εαυτό του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός αλλά και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ το 1997 Βύρων Πολύδωρας. για «λόγους αρχής» μετά την άρνησή του να υπερψηφίσει σήμερα το νέο φόρο ακινήτων αλλά  και αύριο το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Το σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ξεκαθάρισε σήμερα σε όσους προσπάθησαν να τον μεταπείσουν μέσα από το κόμμα λέγοντας ότι «δεν μπορώ να συμπράξω στην αρπαγή των σπιτιών των Ελλήνων από τα πειρατικά funds του Στουρνάρα».

Κατόπιν τούτου η επόμενη κίνησή του φαίνεται ότι θα είναι η παραίτησή του από την Κ.Ο. της ΝΔ και πιθανώς η παραίτησή του και από το βουλευτικό αξίωμα.

Δεν αποκλείεται πάντως αύριο να πράξει κατά συνείδηση στην ψηφοφορία και εν συνεχεία να ρίξει το «μπαλάκι» της διαγραφής του στην ηγεσία του κόμματος εκθέτοντάς την ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα μιλώντας στη Βουλή σήμερα για το φόρο ακινήτων είπε:

«Δε μπορώ να το δεχθώ συνειδησιακά, εθνικά ιστορικά και λαμβάνω δεκάδες αντιρρήσεις από τους συμπολίτες μου… Η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται  και την επικαλούμαι και λέω ότι δεν θα σας πληρώσω κύριοι της Τρόικας γιατί θα μου πεθάνει το παιδί και ο λαός».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε:

«Λέει η άλλη άποψη των λογιστών ότι έχουμε πίεση για 2,9 δισ. ευρώ και που θα βρούμε το ισοδύναμο και απαντώ στις offshore. Έχω απάντηση που λέει ότι έχουμε 6.500 offshore και από αυτές ελέχθησαν οι 34 και βεβαιώθηκαν φόροι 40 εκατ. ευρώ. Κάνω τον υπολογισμό και για όλες τις εταιρίες προκύπτουν 8 δισ. ευρώ έσοδα. Γιατί δεν συνυπολογίζονται, λοιπόν, οι Καντάδες, η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα; Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου η συνείδησή μου η ιστορία μου που αγωνιζόμουν για την μεσαία τάξη;»
πηγη

Post a comment

 
Top