Πολεμικό κλίμα στην Κριμαία -Ρώσοι πήραν όπλα από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής | MOLWNLAVE.COM

0
Σε σκηνικό πολέμου
ξημέρωσε η Κυριακή στην Κριμαία. Οι εξελίξεις στην περιοχή είναι συνεχείς, ενώ όλα συνιστούν πως δεν θα λυθεί με ειρηνικό τρόπο η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ρώσοι στρατιώτες πήραν όπλα από μια βάση ραντάρ και ένα κέντρο εκπαίδευσης των ναυτικών δυνάμεων στην χερσόνησο της νότιας Ουκρανίας και κάλεσαν το προσωπικό να σταθεί στο πλευρό των «νόμιμων» ηγετών της περιοχής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο INTERFAX.

Οι ίδιες πληροφορίες, από πηγή του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας, αναφέρουν πως οι στρατιώτες πήραν πιστόλια, τουφέκια, φυσίγγια και πυρομαχικά από μια θέση ραντάρ κοντά στην πόλη Σουντάκ και απομακρύνθηκαν με αυτοκίνητο. Αλλη ομάδα του ρωσικού στρατού αφαίρεσε όπλα από ένα ουκρανικό κέντρο εκπαίδευσης του Ναυτικού στη Σεβαστούπολη, όπου είναι η βάση του ρωσικού στόλου στη Μαύρης Θάλασσας.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ- κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία- κατήγγειλε πως ένοπλες ομάδες προσπάθησαν να κόψουν το δρόμο που οδηγεί στη γειτονική χώρα. «Ενοπλοι περιφέρονται στην περιοχή σε μια προσπάθεια να κόψουν το δρόμο από τη Μόσχα στην Κριμαία», δήλωσε ο Γεβγένι Σαβτσένκο.
πηγη

Post a comment

 
Top