Επιστράτευση στην Ουκρανία – Όλοι οι άνδρες μέχρι 50 ετών στα όπλα! | MOLWNLAVE.COM

0
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Ουκρανία, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ειδικά μετά την είδηση ότι η κυβέρνηση του Κιέβου κήρυξε γενική επιστράτευση μέχρι την ηλικία των 50 ετών, για να καταλάβει τις δύο μεγάλες ρωσόφωνες πόλεις του Λουγκάντσκ και του Ντονέτσκ που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η κήρυξη επιστράτευσης, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, έρχεται ως απάντηση στη νέα συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα. Ο ακροδεξιός Ουκρανός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, ο περιβόητος «αγανακτισμένος» στις πλατείες Αντρέι Παρούμπι, δήλωσε την Τρίτη ότι «περισσότεροι από 40.000 Ρώσοι στρατιώτες και εκατοντάδες βαρέα όπλα έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα».

Η απάντηση των Ουκρανών, όπως προείπαμε, ήταν προεδρικό διάταγμα για την επιστράτευση εφέδρων κάτω των 50 ετών, για να πολεμήσουν τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία και να υπερασπισθούν τα σύνορα της χώρας τους έναντι της συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Ρωσία.

«Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, υπήρξε μια νέα ανάπτυξη και ενίσχυση των στρατευμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 41.000 Ρώσοι στρατιωτικοί στα σύνορα με την Ουκρανία στο βορρά, στην ανατολή, στο νότο και στην Κριμαία», σύμφωνα πάντα με τον Παρούμπι.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, 150 ρωσικά άρματα μάχης, 400 τεθωρακισμένα και 500 συστήματα πυροβολικού βρίσκονται κοντά στα σύνορα απέναντι από το Ντονέτσκ.

Ο Παρούμπιι μίλησε ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε στη συνέχεια διάταγμα του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για επιστράτευση.

Μετά την ψηφοφορία, σύντομες συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα σε ναζιστές πολιτικούς και μέλη του κόμματος του οποίου ηγείτο ο πρώην πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανετράπη το Φεβρουάριο.
πηγη

Post a comment

 
Top