Η Ρωσία ενισχύει το Στόλο της στην Κριμαία …Με εντολή Πούτιν! | MOLWNLAVE.COM

0
Την ενίσχυση του στόλου της στη Μαύρη Θάλασσα ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εν μέσω της κλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης. Το αγκυροβόλιο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το Μάρτιο από τη Μόσχα.

«Αρχίσαμε σήμερα την ανάπτυξη ενός ισχυρού στόλου της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε από την υπηρεσία Τύπου του στόλου.

Ο ναύαρχος Βίτκο έκανε λόγο για ενίσχυση του αεροναυτικού τομέα, για ανάπτυξη πυροβόλων στα παράλια, για νέα πολεμικά σκάφη και υποβρύχια.160592293

Την Τρίτη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία «πρέπει να ανακαινίσει τις στρατιωτικές υποδομές» στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, «για να ενισχύσει την άμυνα της χώρας» ως απάντηση στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βαλτική.

Περισσότερα από 86 δισεκ. ρούβλια (1,75 δις ευρώ) πρόκειται να διατεθούν μέχρι το 2020 για την ανάπτυξη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είχε ανακοινώσει το Μάιο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο ρωσικός στόλος βρίσκεται στην Κριμαία από το 18ο αιώνα και παρέμεινε εκεί μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας βάσει μιας συμφωνίας με το Κίεβο.

Post a comment

 
Top