''Τράνταξαν'' το Παρίσι οι Εύζωνες. | MOLWNLAVE.COM

0
Οι Εύζωνες της Ελλάδος τρέλαναν της Παριζιάνες που έτρεχαν πάνω κάτω στη Λεωφόρο για προλάβουν να τους δούνε ακόμη μια φορά …Η Ελληνική ομογένεια ήταν παρούσα και όλοι χειροκρότησαν του Λεβέντες της Προεδρικής Φρουράς του Έθνους των Ελλήνων !

Μάλιστα, η εικόνα των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς ήταν η πρώτη που «έπαιξε» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού TF1, το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο Παρίσι βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, που ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων του Γάλλου προέδρου για να παρακολουθήσει τη μεγάλη παρέλαση της 14ης Ιουλίου….χαμογελώντας με υπερηφάνεια από τις εκδηλώσεις λατρείας των νεαρών Γαλλίδων !

Αντιπροσωπείες από 76 χώρες παρευρέθηκαν τη Δευτέρα στους εορτασμούς στο Παρίσι για την Ημέρα της Βαστίλης.
Η Γαλλία γιόρτασε, μαζί με την εθνική εορτή, τη συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, τον οποίο οι Γάλλοι ονομάζουν «Μεγάλο Πόλεμο».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ παρακολούθησε την παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στην οποία συμμετείχαν στρατιωτικά αγήματα από 76 χώρες του κόσμου. Στην παρέλαση συμμετείχαν και εύζωνοι από την Ελλάδα.
Στο μήνυμα που απηύθυνε, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε: «Δέκα εκατομμύρια στρατιώτες σκοτώθηκαν ή πέθαναν από τα τραύματά τους σε δεκάδες πεδία μάχης. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη».
Η απόφαση του διπλού εορτασμού έγινε αντικείμενο κριτικής για τον κίνδυνο «μνημονικής σύγχυσης» με τον εορτασμό της Γαλλικής Επανάστασης.
Για πολλούς, όμως, είναι ενδεικτική της εξέλιξης της νοοτροπίας και των ευαισθησιών στη Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη, όπου το βασικό ζητούμενο πλέον είναι η ειρήνη.

Πέρα από το γεγονός της σύμπτωσης των ημερομηνιών, με την παρουσία αντιπροσωπειών από τις μισές χώρες του κόσμου στα Ηλύσια Πεδία, η Γαλλία ήθελε να θυμίσει αυτό που υπήρξε μια «συλλογική αυτοκτονία».
Παράλληλα, παραμερίζοντας ιστορικά γεγονότα που θα μπορούσαν ακόμα να διχάσουν, ήθελε να τιμήσει όλους, νικημένους και νικητές, εορτάζοντας την πρωταρχική ευρωπαϊκή αξία, που είναι η ειρήνη.

πηγη

Post a comment

 
Top