Οι ΟΥΚ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού | MOLWNLAVE.COM


ΟΥΚ! Με αυτή την ιαχή, τρέχαμε, γυμναζόμασταν, κολυμπούσαμε και περνούσαμε τον στίβο εμποδίων και άλλα πολλά, κάποτε, την δεκαετία του...'70 όταν ήμουν εκπαιδευόμενος στην ΜΥΚ. 
Είμαι...παλιός, όπως βλέπετε! Φαντασθείτε ότι το σχολείο που"πέρασα" ήταν διψήφιο! Ανεξίτηλες εμπειρίες, βαθιά ριζωμένες μέσα μου ακόμη και σήμερα. Συνήθειες που δεν έχουν ξεχασθεί, μαζί με τα πρόσωπα εκπαιδευτών, συμμαθητών, προσωπικού και διοικήσεως της Σχολής.

Σκληρή εκπαίδευση πέρα από τα όρια της αντοχής, ακραίες καταστάσεις επικινδυνότητας, εθισμός στην κακουχία, το χρονόμετρο ήταν εχθρός μας, οι επαναλήψεις σωματικών ασκήσεων δεν είχαν όριο!
Μπήκαμε γύρω στους 140 και τερματήσαμε 26, προς κατάπληξη πολλών για τον...μεγάλο αριθμό επιτυχόντων τότε!

Και όμως, το αποτέλεσμα φάνηκε στο τέλος! Όταν το να κολυμπάς μίλια, ήταν κάτι απλό, το να τρέχεις ώρες, ήταν φυσιολογικό, το να παίρνεις ασταμάτητες κάμψεις και έλξεις, συνηθισμένο και το να κάνεις νυκτερινές ασκήσεις, καταδύσεις και εξόδους από υποβρύχιο, πολύ...ενδιαφέρον και γιατί όχι, τελικά ευχάριστο!

Είμασταν όλοι νέοι, καλογυμνασμένοι, με μεγάλη αυτοπεποίθηση για το τί μπορούσαμε να κάνουμε και σίγουροι για τον εαυτό μας  ότι θα τα καταφέρναμε σε οποιαδήποτε αποστολή. Και να σας πω και κάτι, για το κίνητρο που με έκανε να επιχειρήσω αυτή την προσπάθεια. Δεν ήταν μόνο τα "εξάμηνα" και τα επιδόματα, πολύ σημαντικά και αυτά! Ήταν η πρόκληση για κάτι πιό δύσκολο που θα ανέβαζε κάποιον, στην κατηγορία των καταξιωμένων και των εκλεκτών. Ήταν το κύρος που διέπνεε ο "τίτλος" του ΟΥΚ σε όλους τους άλλους . Ήταν η πεποίθηση, ότι έτσι γίνεσαι πιό χρήσιμος και αποτελεσματικός για την πατρίδα σου. 

Αυτοί είναι οι ΟΥΚ. Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, αποφασισμένοι για όλα, σε κάθε σημείο της πατρώας επικράτειας, οποιαδήποτε στιγμή! Πότε άραγε οι Ειδικές Δυνάμεις όλων των κλάδων θα γίνουν ένα; Κέρδος και εξοικονόμηση προσπάθειας, χρόνου, χρήματος, εκπαίδευσης και  επιχειρησιακής ετοιμότητας!  Θα ήθελα πολύ να ακούσω ή να διαβάσω τις γνώμες σας!

Θεώρησα σκόπιμο να αναρτήσω και δύο δανεικά βίντεο που παρουσιάζουν τους βατραχανθρώπους του ΠΝ, και την εκπαίδευσή τους στο σχολείο. 

Δείτε τα!


o tolmwnnika
 
Top