“Τι θέλατε, να δώσουμε τη μισή Κύπρο για να σώσουμε τα ροδάκινα;” – Αντεπίθεση της Σ.Βούλτεψη | MOLWNLAVE.COM


"Οι εταίροι μας έδωσαν τα δάνεια και αυτό το ξέρουν οι Ρώσοι" υπενθύμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος για την ελληνική συμμετοχή στα μέτρα της ΕΕ

Την ευκαιρία να υπενθυμίσει στη Ρωσία ότι “στα δύσκολα” για τη χώρα μας ήταν η Ευρώπη και η Δύση που “έβαλαν πλάτη” και όχι η Ρώσία, όπως άλλωστε και στην Κύπρο, δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη η Σοφία Βούλτεψη.

Θα ήταν «γελοίο» από την πλευρά της Αθήνας να προβεί σε «μονομερείς ενέργειες» έναντι της Ρωσίας, τη στιγμή μάλιστα που οι ευρωπαίοι εταίροι «είναι και αυτοί που έχουν τα δάνειά μας και  αυτό το ξέρουν οι Ρώσοι», επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφορικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με τη συμμετοχή τρης χώρας στα μέτρα της Κομισιόν εις βάρος της Ρωσίας και το αναπόφευκτο εμπάργκο σε γεωργικά προιόντα, που προκάλεσε.

Σε ότι αφορά στην κρίση στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας, η κ. Βούλτεψη επανέλαβε την πάγια θέση του υπουργού Εξωτερικών πως τέτοιο μοντέλο «απόσχισης » θα έπληττε ανεπανόρθωτα τη θέση της Ελλάδας στο Κυπριακό, θέτοντας ένα προηγούμενο για την απώλεια της Βόρειας Κύπρου.

«Τι θα λέγαμε μετά; Δώσαμε τη μισή Κύπρο αλλά σώσαμε τα ροδάκινα», διερωτήθηκε.

Παράλληλα διαβεβαίωσε  ότι οι έλληνες παραγωγοί ροδάκινου και ακτινιδίου θα αποζημιωθούν, είτε με κοινοτικά είτε με εθνικά κονδύλια, για τις ζημίες που ενδέχεται να υποστούν από το ρωσικό εμπάργκο.

Ταυτόχροβα διεμήνυσε ότι η Ελλάδα ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις συμμαχίες της» στο Δυτικό στρατόπεδο.

«Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια θα αποζημιωθούν, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πληγούν από την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά στο “Mega“, εςνώ επεσήμανε  ότι  «μία υπεύθυνη πολιτεία δεν καθορίζει την εξωτερική πολιτική με βάση κάποια φορτία ροδάκινου».

«Υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο να λυθεί το πρόβλημα των αγροτών και να αλλάξουμε συμμάχους» τόνσε.  Αφησε ανοιχτό ορισμένα ελληνικά προϊόντα να εξαιρεθούν από το ρωσικό εμπάργκο, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
πηγη
 
Top