Αυτή είναι η τρύπα που μπήκαν οι αρχαιοκάπηλοι στον τάφο της Αμφίπολης. Φιάσκο Σαμαρά. | MOLWNLAVE.COM


Σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ μια τρύπα να (τι λέει τώρα η κα Πριστέρη;) στην άκρη του τοίχου έχει προκαλέσει συναγερμό στην ομάδα των ειδικών που έχουν αναλάβει το έργο της ανασκαφής του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια τρύπα διαστάσεων 40Χ50 αρκετή ωστόσο για να περάσει άνθρωπος η οποία βρίσκεται στο πλάι του μαρμάρινου τοίχου.

Το σημείο αυτό αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες όταν οι αρχαιολόγοι μπόρεσαν να φτάσουν στον προθάλαμο αφαιρώντας τους τεράστιους ογκόλιθους που φράσσουν την είσοδο του μνημείου.

Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει τα συνεχή ρεπορτάζ του Κουρδιστού Πορτοκαλιού που έκαναν λόγο για σύληση του τάφου της Αρχαίας Αμφίπολης σε όποιον ή όποιους κι αν ανήκει!

Ακόμη και κάτοικοι της περιοχής σε ρεπορτάζ του Σταύρου Τζίμα της Καθημερινής παραδέχονται ότι είναι αρχαιοκάπηλοι!

Οι Αρχαιοκάπηλοι έφτασαν πριν από την κα Μενδώνη του υπ. Πολιτισμού, παρότι στοιχεία για αρχαιολογικά ευρήματα στην Αρχαία Αμφίπολη υπάρχουν από το 1960!

Μόλις ένα χρόνο πριν σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ε" που παραθέτουμε είχαν κυκλοφορήσει πάλι τα σχετικά φίδια περί του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά και από τις σημερινές αποκαλύψεις και μπροστά στον κίνδυνο να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο τα κλοπιμαία καλούμε την κα Μενδώνη να υποβάλλει την παραίτησή της για να μην χρεωθεί το μεγάλο φιάσκο ο Σαμαράς που έφτασε στην Αμφίπολη τελευταίος και καταιδρωμένος!

To Koυρδιστό Πορτοκάλι με προηγούμενη ανάρτησή μας κάναμε λόγο για αρχαιοκάπηλους που έφτασαν πριν από τους αρχαιολόγους του Υπ. Πολιτισμού στην Αρχαία Αμφίπολη.

"Η πιθανότητα αρχαιοκάπηλοι να έχουν φθάσει πριν τους αρχαιολόγους του υπ. Πολιτισμού στο περίφημο ταφικό μνημείο που βρέθηκε στην Αμφίπολη Σερρών-στον Τύμβο Καστά- έχει θορυβήσει το κυβερνητικό επιτελείο.

Κι αν ο ταλαίπωρος Τασούλας- υποδυόμενος τον υπουργό Πολιτισμού- άφηνε να εννοηθεί ότι ο αινιγματικός νεκρός είναι ο Μέγας Αλέξανδρος με την ελπίδα ότι σ΄ αυτή την περίπτωση θα τονωθεί η πληγωμένη μας εθνική υπερηφάνια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι αντικείμενα από το εσωτερικό του τάφου βρίσκονται ήδη διάσπαρτα σε πολλά σημεία του κόσμου!

Κάποιοι δηλαδή έκαναν τις "ανασκαφές" τους πριν φθάσουν εδώ οι αρχαιολόγοι του υπ. Πολιτισμού.

Και δεν εννοούμε τυμβωρύχους των ρωμαϊκών χρόνων αλλά σημερινούς, που διέθεταν τις πληροφορίες και έσπευσαν πρώτοι στo σημείο!!!

To γνωρίζουν αυτό άραγε οι παράγοντες του υπ. Πολιτισμού;"

Επανερχόμαστε λοιπόν σήμερα και ρωτάμε αν πρόσωπα που βρίσκονται στις παρυφές του υπ. Πολιτισμού καθώς και άλλων (φιλο-Σαμαρικών)υπηρεσιών του κράτους διαθέτουν φωτογραφικό υλικό από τα κλοπιμαία της Αρχαίας Αμφίπολης.

Πως ξαφνικά προέκυψε η φημολογία της σύλησης πριν καλά-καλά ανοιχτεί ο τάφος, όπως μας υποσχέθηκε το δίδυμο Τασούλα-Σαμαρά.

Και τονίζουμε: Δεν εννοούμε τυμβωρύχους των ρωμαϊκών χρόνων αλλά σημερινούς, που διέθεταν τις πληροφορίες και έσπευσαν πρώτοι στo σημείο!!!

Πως είναι δυνατόν το υπ. Πολιτισμού που έχει στον έλεγχό του την ευρύτερη περιοχή να βρίσκεται μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση;

Και κάτι ακόμη:

-Θα τολμήσουν να ανοίξουν τελικά τον τάφο της Αρχαίας Αμφίπολης και να φωνάξουν την κάμερα της κρατικής τηλεόρασης να δείξει την λεηλασία;

Μήπως η σύληση του συγκεκριμένου τάφου δώσει στους Εγγλέζους το αυτονόητο επιχείρημα ότι δεν είμαστε ικανοί να διαφυλάξουμε την ιστορίας μας και απομακρυνθεί οριστικά το σενάριο επιστροφής των Ελγινείων;

-Μήπως τελικά η Αρχαία Αμφίπολη γίνει ο τάφος της κυβέρνησης Σαμαρά;

Από τον Σεπτέμβριο του 2013-ένα χρόνο πριν- κυκλοφορούσε η σχετική φημολογία για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αρχαία Αμφίπολη. Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της Νινέτας Ρασσιά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 2013 που ακολουθεί.

Τι μας κρύβουν άραγε οι παράγοντες του υπ. Πολιτισμού και γιατί έφθασαν-όπως όλα δείχνουν-οι αρχαιοκάπηλοι πριν τους αρχαιολόγους;

Η πιθανότητα αρχαιοκάπηλοι να έχουν φθάσει πριν τους αρχαιολόγους του υπ. Πολιτισμού στο περίφημο ταφικό μνημείο που βρέθηκε στην Αμφίπολη Σερρών-στον Τύμβο Καστά- έχει θορυβήσει το κυβερνητικό επιτελείο.

Κι αν ο ταλαίπωρος Τασούλας- υποδυόμενος τον υπουργό Πολιτισμού- άφηνε να εννοηθεί ότι ο αινιγματικός νεκρός είναι ο Μέγας Αλέξανδρος με την ελπίδα ότι σ΄ αυτή την περίπτωση θα τονωθεί η πληγωμένη μας εθνική υπερηφάνια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι αντικείμενα από το εσωτερικό του τάφου βρίσκονται ήδη διάσπαρτα σε πολλά σημεία του κόσμου!

Κάποιοι δηλαδή έκαναν τις "ανασκαφές" τους πριν φθάσουν εδώ οι αρχαιολόγοι του υπ. Πολιτισμού.

Και δεν εννοούμε τυμβωρύχους των ρωμαϊκών χρόνων αλλά σημερινούς, που διέθεταν τις πληροφορίες και έσπευσαν πρώτοι στo σημείο!!!

To γνωρίζουν αυτό άραγε οι παράγοντες του υπ. Πολιτισμού;

Σ΄αυτή τη περίπτωση η προσπάθεια του νεοέλληνα να αναζητήσει για μια ακόμη φορά σωσίβιο στους αρχαίους Έλληνες μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά που έσπευσε με την επίσκεψή του να δώσει ελπίδες για κάτι "μεγάλο".

Eδώ είναι τεράστιες οι ευθύνες της κας Μενδώνη, η οποία προφανώς παγίδεψε τον πρωθυπουργό και οφείλει να παραιτηθεί-εάν αποδειχθεί όλη αυτή η ιστορία κάτι πολύ υποδεέστερο από το αναμενόμενο.

Ο Σαμαράς, τρομαγμένος από την γνώση ότι οι δανειστές μας σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται όχι μόνο να κουρέψουν το χρέος αλλά ούτε καν να συζητήσουν γι΄ αυτό, αναζητεί ένα θαύμα.

Επρεπε λοιπόν να βρεθεί κάτι εντυπωσιακό σαν εποικοινωνιακό σωσίβιο για την κυβέρνησή του και τον ίδιο προσωπικά.

Μέσα στην απελπισία του πιάστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο. Μόνο που ένας συλημένος τάφος ενός στρατηγού-κι όχι του ίδιου του στρατηλάτη- το σίγουρο είναι ότι θα προσγειώσει ανώμαλα τον Τασούλα και τους αιθεροβάμονες της κυβέρνησης στα κυβικά τους.

Οσο για τους υπόλοιπους Έλληνες η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των ψευδαισθήσεων αρχίζει στις 18 Αυγούστου μαζί με την μεγάλη επιστροφή στα κολασμένα αστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-όπως και οι προηγούμενες- έχει συλήσει τα όνειρα μιας γενιάς η οποία δεν έχει καμμία ευθύνη για το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης. Η νέα γενιά των Ελλήνων που μεταναστεύει καθημερινά όσο πιο μακριά μπορεί από τον εφιάλτη.

«Πρέπει να είναι συλημένο κατά 90% από τυμβωρύχους των ρωμαϊκών χρόνων» πιθανολογούν κάποιοι αρχαιολόγοι για το εντυπωσιακό εύρημα-σύμφωνα με το ρεπορτάζ της  Γιώτας Σύκκα στην Καθημερινή- ενώ απορρίπτουν την πιθανότητα να πρόκειται για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου, τον οποίο η πλειονότητα της αρχαιολογικής κοινότητας θεωρεί ότι βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια.

Ομως και την ερμηνεία ότι εδώ έχει ταφεί η Ρωξάνη, την οποία ο Κάσσανδρος θανάτωσε το 311 π.Χ. στην Αμφίπολη, όπως και ο γιος του στρατηλάτη, Αλέξανδρος Δ΄, δεν τη θεωρούν πολύ πιθανή.

Επισημαίνουν δε ότι ο Λέοντας της Αμφίπολης, που έστεκε στην κορυφή του τύμβου, υποδεικνύει ανδρική ταφή. Οσο για τον τάφο του γιου και νόμιμου διεκδικητή της εξουσίας του Μ. Αλεξάνδρου, δεν αμφισβητείται ότι βρίσκεται στις Αιγές, δίπλα στου παππού του, του Φιλίππου Β΄. Θα πρέπει να βρεθούν πολύ ισχυρά στοιχεία (επιγραφή) και βέβαια ταφή εφήβου για να ανατραπούν όλα αυτά.

Η πιο κοντινή θεωρία στο μυστικό του τύμβου φαίνεται να αφορά τους συμπολεμιστές του Μ. Αλεξάνδρου, στρατηγούς και ναυάρχους. Οπως τον κρητικής καταγωγής Νέαρχο, που υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του, ή τον ναύαρχο Λαομέδοντα. «Είναι η πρώτη γενιά που επιστρέφει το 320 π.Χ. στη Μακεδονία, έχει οικονομική άνεση αλλά και τη δυνατότητα μιας τέτοιας κατασκευής. Στο τέλος του 4ου αι. π.Χ., η στρόφιγγα με τα χρήματα από την Ανατολή κλείνει γιατί δημιουργούνται πια τα αυτόνομα κράτη», τονίζουν στην «Κ» σημαίνοντες αρχαιολόγοι. Δεν αποκλείουν, τέλος, το μνημείο να είναι πολυάνδρειο. Για όλα αυτά θα αποφανθούν οι ειδικοί. «Χρειάζεται να μείνουμε για λίγο μόνοι από δω και πέρα για να δουλέψουμε πραγματικά», ζητούν οι ανασκαφείς. Ας τους αφήσουμε. Η πολλή δημοσιότητα, εξάλλου, διευκολύνει τις υπερβολές. Παρότι τα κανάλια βρίθουν από ρεπορτάζ, με σαφείς υπαινιγμούς ότι πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ας θυμόμαστε ότι το ίδιο προνόμιο διεκδικούν χώρες από την Ινδία και το Ουζμπεκιστάν ώς το Ιράν και την Αίγυπτο. Αλλωστε, στην Αλεξάνδρεια υπήρχε το μαυσωλείο του που έγινε γνωστό ως «Σώμα» ή «Σήμα», που επισκέφθηκαν προσωπικότητες της Ιστορίας, όπως ο Ιούλιος Καίσαρας και ο αυτοκράτορας Αύγουστος.

Οσο για σένα πλήρωνε τώρα τον ENΦΙΑ και βλέπουμε...
πηγη
 
Top