Ο Ιάπωνας Haruna Yukawa έζησε μαρτυρικές στιγμές στα χέρια των τζιχαντιστών στην Συρία. | MOLWNLAVE.COM


Μαρτυρικές στιγμές στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έζησε ένας Ιάπωνας μισθοφόρος, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε και ανακρίθηκε από τους εξτρεμιστές στο Χαλέπι της Συρίας όπως φαίνεται και στο βίντεο. Ο συγκεκριμένος πολεμούσε για τον FSA, και εργάζεται για αμερικανική μισθοφορική εταιρεία.

Βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube απεικονίζει τον άτυχο άντρα να ανακρίνεται υπό την απειλή μαχαιριού, από τζιχαντιστές οι οποίοι μιλούν αγγλικά, με άψογη βρετανική προφορά.

Στο εν λόγω βίντεο ο άντρας αναφέρει ότι ονομάζεται Haruna Yukawa, ότι είναι γιατρός και δημοσιογράφος, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και προκύπτουν από τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως μισθοφόρο σε μια «στρατιωτική εταιρεία» και συγκεκριμένα την ιδιωτική μισθοφορική εταιρεία, «Private Military Company».

Οι τζιχαντιστές τον ρωτούν στο βίντεο γιατί φοράει στρατιωτικές μπότες, γιατί έχει μαζί του όπλο και γιατί δεν έχει κάμερα, αφού δηλώνει δημοσιογράφος.

Κι όλα αυτά την ώρα που η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι ερευνά τις αναφορές για την κράτηση ενός πολίτη της από παραστρατιωτικούς κοντά στο Χαλέπι.

Για την ώρα, πάντως, η τύχη του Haruna Yukawa αγνοείται...

Είναι γεγονός ότι οι Αμερικανοί από Ουκρανία, μεχρι Λιβύη, και Συρία χρησιμοποιούν παντού μισθοφόρους για να επιτύουν τους γεωπολιτικούς τους σχεδιασμούς χωρίς να έχουν ενεργό ανάμειξη. Έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά τον πλανήτη.
 
Top