Θωράκισε την υγεία σου με απλές καθημερινές συνήθειες | ΥΓΕΙΑ | MOLWNLAVE.COM

0

Θωράκισε την υγεία σου με απλές καθημερινές συνήθειες!


Η απόφαση μιας υγιεινής ζωής είναι μεγάλη. Αν αυτός είναι ο σκοπός σας θα πρέπει να ξέρετε ότι έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο συγκεκριμένοι μπορείτε να γίνετε τόσο πιο πιθανό είναι να φτάσετε το στόχο σας.


Διαβάστε ποιες συνήθειες σας εξασφαλίζουν καλή υγεία

Καθημερινή άσκηση.
Η άσκηση έχει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη. Αρχικά, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση σας, να μειώσει το στρες, ακόμα και να κάνει τον εγκέφαλό σας να δουλεύει καλύτερα. Μακροπρόθεσμα, η άσκηση μπορεί να εμποδίσει προβλήματα υγείας, από την παχυσαρκία και τον διαβήτη έως την καρδιοπάθεια, ακόμα και τον καρκίνο.


Υγιεινό πρωινό κάθε μέρα.Ιδιαίτερα με πρωτεΐνη, εντός 90 λεπτών από το ξύπνημα. Αυτό ξεκινά τον μεταβολισμό για την ημέρα και σας εμποδίζει από το να πεινάσετε πολύ και να φάτε μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Συχνό πλύσιμο χεριών. Η σωστή διατροφή και η άσκηση δεν είναι οι μόνες συνήθειες που σας κρατούν υγιείς. Ο καλύτερος τρόπος για  να αποφύγετε να αρρωστήσετε είναι να έχετε καθαρά χέρια.


Καλή στοματική υγιεινή. Η περιοδοντική λοίμωξη συμβάλλει σε καρδιοπάθεια, διαβήτη, ακόμα και σε γέννηση πρόωρων, λιποβαρών μωρών. Φροντίστε να έχετε πιο τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σαςΌχι στη ζάχαρη. 
Είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Οι συνέπειες της ζάχαρης είναι από την παχυσαρκία μέχρι τον διαβήτη, την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο.


Περισσότερα φρούτα και λαχανικά την ημέρα. Μια μερίδα ισοδυναμεί με μισό φλιτζάνι μαγειρεμένα λαχανικά ή ένα φλιτζάνι ωμά ή φυλλώδη λαχανικά ή ένα μικρό φρούτο
Όχι στα τρανς λιπαρά. Με τα τρανς λιπαρά διαταράσσονται οι ορμόνες και αυξάνεται το βάρος. Αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος καρδιοπάθειας, καρκίνου, εγκεφαλικού επεισοδίου και υπογονιμότητας. Για αυτούς τους λόγους περιορίστε με τον καινούργιο χρόνο την κατανάλωση των κακών λιπαρών.Ναι σε τροφές με καλά λιπαρά. 
Τα ωμέγα- 3 λιπαρά περιέχονται σε τροφές όπως το ψάρι-ιδιαίτερα ο σολομός, οι σαρδέλες και συμπληρώματα ιχθυελαίων. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν καρύδια, αμύγδαλα και λιναρόσπορο. Αυτές έχει φανεί πως μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν η φλεγμονή.


Τακτικές  ιατρικές εξετάσεις. Ορισμένες από τις πιο σημαντικές ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι για να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους  είναι η ετήσια παθολογική, η εξέταση αρτηριακής πίεση και χοληστερόλης, η κολονοσκόπηση, η μαστογραφία, το παπ τεστ και η εξέταση για καρκίνο προστάτη και καρκίνο του δέρματος.  Η συχνότητα των εξετάσεων βέβαια εξαρτάται από την ηλικία του κάθε ανθρώπου και από το ιστορικό του στις ασθένειες.


Αρκετός ύπνος. Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με μια σειρά από προβλήματα υγείας. Η ευερεθιστότητα, το άγχος, η θλίψη, η κακή μνήμη οφείλονται στην απουσία ύπνου.


πηγή

Post a comment

 
Top