Αγρότες:“Να καεί η πουτ@να η Βουλή”(βίντεο) Νέο Κιλελέρ στη Θεσσαλονίκη. | MOLWNLAVE.COM

Δεν θα εγκαινιάσει την Agrotica ο υπουργός του Σύριζα Αποστόλου – 30.000 αγρότες πολιορκούν το Βελλίδειο – Χημικά και ξύλο η απάντηση της Αριστεράς

Εξαγριωμένοι αγρότες με ελληνικες σημαίες στα χέρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μπροστά στην Έκθεση για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Μετά τις 17:00 το απόγευμα ανακοινώθηκε στους αγρότες ότι τελικά ο Υπουργός δεν θα εγκαινιάσει την έκθεση.

Μάλιστα, έξω από το συνεδριακό κέντρο στο Βελλίδειο σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να μην επιτρέψουν στους αγρότες να μπουν μέσα στο χώρο.
Υπολογίζεται πως 30.000 αγρότες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό. Μάλιστα επιστράτευσαν μέχρι και σκιάχτρα που έχουν στα χωράφια γράφοντας το μήνυμα «Δεν θα γίνουμε σκιάχτρα στην γη μας».

Οι αγρότες κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου ανάρτησαν πανό που έγραφαν «Μας στέλνετε στην Βουλγαρία», ενώ κάποιοι κόλλησαν και πωλητήρια στα τρακτέρ του ανέφεραν ως αιτία πώλησης της «φορολεηλασία».
Η Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, η οποία στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Ελλήνων αγροτών εξέδωσε το κάτωθι Δελτίο Τύπου:

“Με την ματαίωση των εγκαινίων της AGROTICA και την απαξίωση των χιλιάδων συγκεντρωμένων αγροτών που διαδηλώνουν για την ματαίωση του ασφαλιστικού, η συγκυβέρνηση του μνημονίου αποδεικνύει πόσο διατεθειμένη είναι να έρθει σε διάλογο με τους αγρότες και πόσο πολύ σέβεται την αντίθετη άποψη, επί ενός ζητήματος που θα κρίνει την πορεία της οικονομίας και το μέλλον του πρωτογενούς κλάδου παραγωγής”.a6a4a1
agrotes-epeisodia2
 
Top