Αλλάζει όνομα η Monsanto για να μην ξέρουμε τι τρώμε. | MOLWNLAVE.COM

Πρόσφατα, η Monsanto, που ελέγχει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων, αποκάλυψε ότι σκοπεύει να μεταφέρει την έδρα της από το St. Louis των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, εφόσον ολοκληρωθεί η συγχώνευση με τον μεγάλο ανταγωνιστή της, την Syngenta.

Σε έγγραφο, που απέστειλε  ο διευθύνων σύμβουλος της Monsanto Hugh Grant και το οποίο δημοσιοποίησε η Syngenta, αναφέρεται ότι «η Monsanto προτείνει και ένα νέο όνομα, ως μέρος της από κοινού συμφωνίας των δύο εταιρειών».

Ο Gary Ruskin, εκπρόσωπος της οργάνωσης καταναλωτών U.S. Right to Know, σε σχετική δήλωσή του σχολίασε: «Η Monsanto προσπαθεί να ξεφύγει από την άσχημη ιστορία της, αλλάζοντας το όνομά της. Αυτό δείχνει πόσο απελπισμένα θέλει να σταματήσει την κριτική εναντίον των προϊόντων της.

Στόχος της είναι να κατευνάσει το παγκόσμια κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στον εταιρικό έλεγχο της γεωργίας και της παραγωγής τροφίμων».

Η Monsanto είδε τα κέρδη της να καταγράφουν μείωση 34% το πρώτο τετράμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στα βλαβερά προϊόντα της και εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων.
 
Top