Ρώσος πράκτορας ''καθάρισε''δύο τρομοκράτές στη Μόσχα(video). | MOLWNLAVE.COM

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε την Τετάρτη η Μόσχα, καθώς πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών γάζωσε κυριολεκτικά  δύο τρομοκράτες στην περιοχή Βλάντιμιρ, στα ανατολικά της ρωσικής πόλης. Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου των ρωσικών αρχών, οι δύο ύποπτοι δέχθηκαν τους πυροβολισμούς του πράκτορα όταν αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο και αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους. 


Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι ήταν ασιατικής καταγωγής, βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για επαφές που είχαν με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ είχαν ξεκινήσει την οργάνωση για την κατασκευή βόμβας, την οποία θα χρησιμοποίησαν σε άγνωστη τοποθεσία και σε άγνωστο χρόνο.   Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι στο οίκημα όπου διέμεναν οι δύο τρομοκράτες βρέθηκαν εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ένα αυτόματο καλάσνικοφ ΑΚ-47 ένα πιστόλι Μακάροφ και πολεμοφόδια. Σημειώνεται ότι ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τον θάνατο σε 14 ανθρώπους στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ήταν ασιατικής καταγωγής και ειδικότερα από το Κιργιστάν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής αντικατασκοπείας, κατά τη διάρκεια του 2016 αποσοβήθηκαν 16 τρομοκρατικές ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων θα εκδηλώνονταν από οικονομικούς μετανάστες επαρχιών της ασιατικής περιοχής της Ρωσίας. Τέλος, ο μικρότερος αδερφός του φερόμενου ως «εγκέφαλος» της επίθεσης στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης, συνελήφθη και κρατείται από τις αρχές.   


Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τον Ακράμ Αζίμοφ, με την κατηγορία ότι μετέφερε χρήματα, που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να χρηματοδοτηθεί η τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 14 άτομα. Ο αδερφος του, ο 22χρονος Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς που συνελήφθη τη Δευτέρα από τις Ρωσικές Αρχές, ομολόγησε ότι είχε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης, αν και αρνήθηκε ότι είναι ο «εγκέφαλος». Δήλωσε ότι εκτελούσε εντολές. Στην κατοχή του μάλιστα βρέθηκε και μια χειροβομβίδα
 
Top