75 στρατιώτες των ΤΕΔ νεκροί σε μια νύχτα! – Έντρομοι έτρεχαν να σωθούν από τα κουρδικά πυρά | MOLWNLAVE.COM

Μετά από μια τακτική υποχώρησης, οι κουρδικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της πόλης Ρας αλ Άιν στην επαρχία Χασάκα.

Αυτό μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο ‘Firat’ βάσει του ανακοινωθέντος του ένοπλου συνασπισμού των «Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας» (ΔΔΣ), όπως σημειώνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

«Οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να χτυπήσουν επτά άρματα μάχης και να σκοτώσουν 75 Τούρκους στρατιώτες  ενώ άλλοι 19 τραυματίστηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση. Η διοίκηση των ΔΔΣ έστειλε ενισχύσεις από άλλες περιοχές της Χασάκα στο Ρας αλ Άιν. Τώρα οι μάχες συνεχίζονται στη βιομηχανική περιοχή και στο προάστιο Τελ Μπεϊντάρ, ενώ γίνονται εντατικές επιθέσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε το Σάββατο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δημοκρατίας, με την υποστήριξη του λεγόμενου Συριακού Ελεύθερου Στρατού, απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ρας αλ Άιν και στα βόρεια της, σε ένα σημείο διέλευσης των συνόρων.

Τουρκία κατά Αραβικού Συνδέσμου

Τη δήλωση του Αραβικού Συνδέσμου, ο οποίος χαρακτήρισε «εισβολή» την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, καταδίκασε ο διευθυντής επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρικής Διοίκησης, Φαχρετίν Αλτούν μέσω Twitter. Κατά την άποψή του, η δήλωση του οργανισμού δεν αντικατοπτρίζει τη θέση του αραβικού κόσμου.

​Το Σάββατο, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των συριακών και κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία και να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Ουάσινγκτον: Η Τουρκία σκόπιμα «χτύπησε» κοντά στα αμερικανικά στρατεύματα

Τέσσερις εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ, τους οποίους επικαλείται η Washington Post, ανέφεραν στο μεταξύ ότι οι τουρκικές δυνάμεις γνώριζαν ότι μία αμερικανική στρατιωτική εγκατάσταση βρισκόταν σε περιοχή, όπου η Τουρκία διεξήγαγε στρατιωτική επιχείρηση. Σε δήλωσή τους την Παρασκευή το βράδυ, αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέφεραν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα κοντά στην πόλη Κομπανί είχαν δεχθεί πυρά πυροβολικού που προέρχονταν από τουρκικές θέσεις.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που δίνει στους Αμερικανούς αξιωματούχους την εξουσία να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της , ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Γερμανία, Γαλλία «παγώνουν» τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία

Η Γερμανία αποφάσισε το Σάββατο να σταματήσει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία λόγω της επιχείρησης κατά των Κούρδων της Συρίας, μετέδωσε η Bild επικαλούμενη τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας. Ανάλογη απόφαση έλαβε και η Γαλλία. Η σχετική απόφαση αναστολής της εξαγωγής όπλων στην Τουρκία ανακοινώθηκε το Σάββατο από τα υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλίας.
 
Top