Γερμανία: Κλοτσηδόν και “συνοπτικά” πέταξαν εκτός ομάδας τον Τούρκο ποδοσφαιριστή Τσενκ Σαχίν. | MOLWNLAVE.COM


Με συνοπτικές διαδικασίες η διοίκηση της γερμανικής Ζανκτ Πάουλι έδιωξε τον Τσενκ Σαχίν από το δυναμικό της. Πρόκειται για τον Τούρκο ποδοσφαιριστή, ο οποίος λίγο μετά την τουρκική εισβολή και τις εχθροπραξίες στη Συρία έγραψε στο instagram πως προσεύχεται για τους Τούρκους στρατιώτες.


Ο ιστορικός γερμανικός σύλλογος, που φημίζεται μεταξύ άλλων για τις αριστερές καταβολές του και την αντι-φασιστική του κουλτούρα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (14/10) ότι αποδεσμεύει τον Σαχίν διότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά επέδειξε με την ενέργειά του ασέβεια προς τις αξίες και την ιδεολογία του κλαμπ, ενώ παράλληλα τονίζεται πως με την αποπομπή του προστατεύονται οι αξίες του συλλόγου αλλά και ο ίδιος ο παίκτης.«Έπειτα από αρκετές συζητήσεις με οπαδούς, μέλη και φίλους, των οποίων οι ρίζες είναι στην Τουρκία, κατανοήσαμε ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κατακρίνουμε λεπτομερώς διαφορετικές οπτικές και συμπεριφορές άλλων πολιτισμών» ανέφερε η ανακοίνωση και ότι «χωρίς καμιά αμφιβολία και δίχως συζήτηση απορρίπτουμε κάθε φιλοπολεμική ενέργεια που αντικρούει τις θεμελιώδεις αξίες του συλλόγου».

Ο 25χρονος άσος είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία με τη σημαία της πατρίδας του και την προσευχή για την αίσια έκβαση της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία.


Άμεσα, η Ζανκτ Πάουλι είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία τόνιζε πως οι θέσεις που εξέφρασε ο Σαχίν είναι αντίθετες με την ιδεολογία του συλλόγου και πως ήδη έχει αρχίσει συζητήσεις μαζί του για να λύσει το θέμα. «Ποτέ ξανά πόλεμος» είναι οι λέξεις με τις οποίες ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση του συλλόγου.

Παράλληλα, και οι οπαδοί της ομάδας αντέδρασαν έντονα καθώς στο φιλικό με τη Βέρντερ Βρέμης ύψωσαν πανό που καλούσαν όλους τους φιλάθλους της ομάδας να υποστηρίξουν τους Κούρδους αλλά και τον Σαχίν να φύγει από τη Ζανκτ Πάουλι.Ο Σαχίν ήταν ένας απ’ τους πολλούς Τούρκους αθλητές που τις προηγούμενες ημέρες τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της πολεμικής της Τουρκίας στη Συρία. Κάτι ανάλογο έπραξε σύσσωμη η αποστολή της Εθνικής Τουρκίας στο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα με την Αλβανία αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους Ιμπραχίμ Τσολάκ, ο οποίος χαιρέτισε στρατιωτικά κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας.

 
Top