Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τη Ρωσία να εκτυπώσει δραχμές | MOLWNLAVE.COM

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2015, είχε υποβάλλει αίτημα στη Ρωσία για την εκτύπωση δραχμών.


Σε μία σειρά αποκαλύψεων για το πρώτο εξάμηνο του 2015 προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ethnos.gr», ο κεντρικός τραπεζίτης γνωστοποίησε ότι η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπέβαλε αίτημα στη Ρωσία για την εκτύπωση δραχμών.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, έσπευσε να ενημερώσει για τις εξελίξεις τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

«Ο Ρώσος πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρόεδρο Ολάντ ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει» φέρεται να δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Και πρόσθεσε: «Ο Ρώσος πρόεδρος έκρινε ότι έπρεπε να ενημερώσει γι΄ αυτό το θέμα τον Ολάντ, καθώς ο χρόνος για την Ελλάδα τελείωνε. Ο Πούτιν διευκρίνισε βέβαια στον Ολάντ ότι η Ρωσία δεν επιθυμούσε να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο».

Δεν παρέλειψε παράλληλα, να επισημάνει ότι ο ίδιος (σ.σ. Στουρνάρας) επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενημερώνοντάς τον για τις σχετικές εξελίξεις.

Τον προειδοποίησε μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από την Ευρώπη, κάτι το οποίο θα προκαλούσε πολλαπλά προβλήματα, με τον κ. Παυλόπουλο να τον διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται να υπογράψω κάτι τέτοιο».
ΠΗΓΗ
 
Top