«Δεν θα κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας» προειδοποιεί η κυβέρνηση - Αντιδράσεις για τη σκληρή αντιμεταναστευτική καμπάνια [βίντεο | MOLWNLAVE.COM

0
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ήδη η επίσημη αντιμεταστευτική καμπάνια της κυβέρνησης της Αυστραλίας. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Δεν πρόκειται να κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας», αναγράφεται στην σχετική αφίσα, που έχει φόντο μια βάρκα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Το μήνυμα καθίσταται ακόμη πιο σαφές: «Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει υιοθετήσει τα σκληρότερα μέτρα προστασίας των συνόρων της».

Συμβουλεύει όσους επιδιώξουν να περάσουν με μια βάρκα χωρίς βίζα, ότι δεν θα τα καταφέρουν.
«Όποιο πλεούμενο εντοπιστεί να προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας, θα το σταματήσουμε και θα το οδηγήσουμε με ασφάλεια εκτός συνόρων» αναφέρεται στην αφίσα η οποία προειδοποιεί ότι αυτό αφορά τους πάντες: Οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτα παιδιά, μορφωμένους και με δεξιότητες.

«Ξανασκεφτείτε το πριν ξοδέψετε τα λεφτά σας. Οι δουλέμποροι λένε ψέματα» καταλήγει η κυβερνητική καμπάνια.

Ίδιο το σύνθημα και παρόμοιο το μήνυμα και στο σχετικό βίντεο που έχει μεταφραστεί σε 17 γλώσσες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ακτοφυλακής της Αυστραλίας, 1.494 άνθρωποι έχει πνιγεί προσπαθώντας να φθάσουν στη χώρα από το 2000, αριθμός που λέγεται ότι έχει μειωθεί σημαντικά από το 2014, που η κυβέρνηση υιοθέτησε πιο σκληρή πολιτική απέναντι στη μετανάστευση.

Post a comment

 
Top