Η Τουρκία κατασκευάζει σμήνη από drones kamikazi με οπλοπολυβόλα και εμείς πλένουμε την «Καλλιόπη». | MOLWNLAVE.COM

0
Το ύπουλο σχέδιο: Mη επανδρωμένα drones σε ρόλο καμικάζι στα χέρια των Τουρκικών ένοπλων δυνάμεων - «Φορτωμένα» με εκρηκτικές ύλες εξαπολύουν μαζικές επιθέσεις.
Στοιχίζουν φθηνά, κατασκευάζονται γρήγορα και μεταφέρονται εύκολα στο χώρο επιχειρήσεων.


Σμήνη από drone-χειροβομβίδες ,drone-πολυβόλα και drone ''φορτωμένα'' με εκρηκτικές ύλες εξαπολύουν μαζικές επιθέσεις. Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας αλλά αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Και μάλιστα στον Τουρκικό στρατό ο οποίος ήδη όχι απλά τα δοκιμάζει και εκπαιδεύεται αλλά τα χρησιμοποιεί και στο πεδίο της μάχης.

Και μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν στραφεί στα μεγάλα μη επανδρωμένα UAV στα οποία επενδύουν μαζικά οι γείτονες και ήδη τα βλέπουμε και στο Αιγαίο, αλλά η Τουρκική αμυντική βιομηχανία αναπτύσσει ταυτόχρονα και τα μικρά drones για πολλαπλές επιχειρησιακές χρήσεις .

Drones τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα και γρήγορα ακόμα και από έναν στρατιώτη ή από μια μικρή ομάδα κομάντος. Στοιχίζουν φθηνά, κατασκευάζονται γρήγορα και μεταφέρονται εύκολα στο χώρο επιχειρήσεων.


Βίντεο που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ώρες στα Τουρκικά μέσα παρουσιάζει ένα τέτοιο project. Πρόκειται για τα Kerkes,τα οποία όπως αναφέρεται λειτουργούν αυτόνομα χωρίς χρήση GPS.Είναι μικρού μεγέθους τετρακόπτερα, ‘’φορτωμένα’’ με ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Καμικάζι δηλαδή....

Κατευθύνονται από το έδαφος με ένα απλό tablet στο οποίο δίνουν συνεχώς εικόνα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν στόχους όπως οχήματα ή ακόμα και ανθρώπους. Τα αποκάλυψε ο ίδιος ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ. Και φυσικά στο πλαίσιο του επικοινωνιακού πολέμου προπαγάνδας το νέο Τουρκικό project παρουσιάστηκε εκτενώς από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Τα drone-καμικάζι έχουν σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ενταχθεί στον εξοπλισμό μάχης της επίλεκτης μονάδας του Τουρκικού στρατού, τους Bordo Bereli, ενώ σταδιακά θα εξοπλιστούν με αυτά και όλες οι υπόλοιπες μονάδες ειδικών δυνάμεων. Οι γείτονες έχουν ήδη ‘’στήσει΄΄ σχολεία μέσα στους σχηματισμούς για εκπαίδευση του προσωπικού στα νέα command-gadgets. Για τις Ελληνικές ‘Ένοπλες δυνάμεις αυτά τα σχέδια προς το παρόν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας...
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "Μolwnlave.com"
πηγη

Post a comment

 
Top