ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ-Μητσοτάκης προς Ερντογάν «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ… ΒΡΟΥΜΕ» | MOLWNLAVE.COM

0
ΠΡΟΔΟΣΙΑ από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας! Κι όμως δεν έκαναν πουλάκια τα αυτιά μας όταν διαβάσαμε τις δηλώσεις του Μητσοτάκη νωρίτερα σε ομιλία του από το Παλαιό δημαρχείο Αναργύρων  Καματερού.Σε αντίθεση με όσα έλεγε τις προάλλες στον Σρόϊτερ, ο Κούλης θεωρεί «μοναδική διαφορά» την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ και προσκαλεί τον Ερντογάν να προσέλθουμε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης «το οποίο θα αποφανθεί για το ποιος τελικά έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο».

Με την Τουρκία να συνεχίζει το παιχνίδι των προκλήσεων και τον Τούρκο πρόεδρο να επιμένει σε μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις αγνοώντας επιδεικτικά το διεθνές δίκαιο «… η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση της εξωτερικής μας πολιτικής προκαλεί ενίοτε νευρικότητα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου» ανάφερε ο πρωθυπουργός κρατώντας ανοιχτή την πόρτα «για έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία» που «θα γίνεται με βάση τους κανόνες με βάση το διεθνές δίκαιο και με βάση τη βασική παραδοχή, τη μία βασική μας διαφορά με την Τουρκία που είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης».Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως το θέμα της υφαλοκρηπίδας και η ΑΟΖ «είναι μια διαφορά την οποία θέλουμε και μπορούμε να τη συζητήσουμε» διευκρινίζοντας πως «αν κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από το ενδεχόμενο αυτή η μία διαφορά την οποία έχουμε και αναγνωρίζουμε με την Τουρκία να καταλήξει στη Χάγη σε ένα διεθνές δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί για το ποιος τελικά έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο». Και συνέχισε λέγοντας πως «όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν φοβάται. Αυτός ο οποίος φοβάται και αυτός ο οποίος εκφράζει νευρικότητα είναι αυτός ο οποίος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στάθηκε στις «ισχυρές συμμαχίες» της χώρα μας υποστηρίζοντας πως η εξωτερική πολιτική ασκείται σε πολλαπλά επίπεδα. «Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών, όχι με ρητορικές εξάρσεις και με κούφιες κορώνες, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις οι οποίες στηρίζονται πάντα στο διεθνές δίκαιο και στο πλέγμα των συμμαχιών που αργά αλλά μεθοδικά χτίζει η πατρίδα μας. Και έχουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε, επίσης, όμως και την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι η χώρα θα προστατεύσει με όποιο τρόπο χρειάζεται όλα της τα κυριαρχικά δικαιώματα» υποστήριξε λίγες μόνο ώρες έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν που αμφισβήτησε ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας μη αναγνωρίζοντας υφαλοκρηπίδα στην Κρήτη.
Η ιστορία θα κρίνει αλλά ο Μητσοτάκης απόψε ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή. Η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον…

Post a comment

 
Top