Άσκηση των πυρηνικών δυνάμεων της Κίνας «για την επόμενη μέρα» | MOLWNLAVE.COM

0
Η πυραυλικές δυνάμεις του Κινέζικου Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) διεξήγαγαν μια άσκηση επιβίωσης σε πυρηνική επίθεση, όπου τα στρατεύματα σε υπόγεια εγκατάσταση διηπειρωτικών πυραύλων έπρεπε να υπομείνουν ακραίες συνθήκες για να επιβεβαιωθεί ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν επιχειρησιακά και να ξεκινήσουν πυρηνικές αντεπιθέσεις.


Κατά τη διάρκεια της σε άγνωστο χρόνο άσκησης, μια ταξιαρχία πυραυλικών δυνάμεων τέθηκε σε κινητοποίηση σε ένα σιλό και κέντρο εκτόξευσης σε μια απόρρητη τοποθεσία και αποκόπηκε εντελώς από τον έξω κόσμο, καθώς το προσωπικό της προετοιμαζόταν για πόλεμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κινέζικου κρατικού καναλιού CCTV.

Η άσκηση ξεκίνησε έπειτα από μια υποτιθέμενη εχθρική πυρηνική επίθεση καθώς το προσωπικό στο εσωτερικό του καταφυγίου, ντυμένοι εξ ολοκλήρου με προστατευτικές στολές, ενεργοποίησαν τα προβλεπόμενα σχέδια έκτακτης ανάγκης και προετοίμασαν τους κινέζικους βαλλιστικούς πυραύλους για επικείμενες αντεπιθέσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Επίσης, προσομοίωσαν μια κατάσταση όπου υπήρξε διαρροή σε καύσιμο πυραύλων μετά από μια εχθρική επίθεση και μια ομάδα αντιμετώπισης ανταποκρίθηκε αμέσως για τον σκοπό αυτό.

Οι τακτικές που περιλαμβάνονταν στην άσκηση ήταν ταχύς έλεγχος κατάστασης πυραύλων, ταχεία εφοδιαστική αλυσίδα, άμυνα καταφυγίου και ταχεία διαδικασία εκτόξευσης σύμφωνα πάντα με το CCTV.


Σημειώνεται ότι η Κίνα αν είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που αν και διαθέτουν πυρηνικά όπλα, έχει δεσμευθεί σε μη πρώτη χρήση τους.
πηγη

Post a comment

 
Top