Βερολίνο: «Δεν καλέσαμε την Ελλάδα στη διάσκεψη για τη Λιβύη γιατί δεν την... αφορά»! | MOLWNLAVE.COM

0
Αναφορικά με τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ σημείωσε πως «βεβαίως και κατανοούμε τις ανησυχίες της Ελλάδας για την συμφωνία αυτή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της διάσκεψης. Οποιεσδήποτε συμφωνίες, όπως αυτή της Τουρκίας-Λιβύης, πρέπει να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και δεν είναι ανεκτό με τέτοιες συμφωνίες να λαμβάνονται αποφάσεις σε βάρος τρίτων κρατών». Βέβαια επισήμανε ότι η γερμανική πλευρά δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας ώστε να την αξιολογήσει.


Νωρίτερα, πάντως η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, σε ερώτηση σχετικά με την απουσία της Ελλάδας σημείωσε «συγχωρέστε με, αλλά δεν μπορώ να πω δημοσίως τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκε η Ελλάδα».

Τώρα πως γίνεται να μην αφορά την Ελλάδα το θέμα της Λιβύης και να αφορά την Βρετανία, το Κονγκό και την Κίνα... είναι ένα εύλογο ερώτημα. 
Βέβαια, η κυβέρνηση ευθύνεται κατά πολύ γι' αυτό το «σνομπάρισμα» αφού αρνήθηκε να δράσει ουσιαστικά για να αντιμετωπίσει το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης.

Πριν λίγη ώρα ο πρώην Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς τοποθετήθηκε στο twitter για το θέμα της απουσίας της Ελλάδας από το Βερολίνο, αντιπαραβάλλοντάς την με την πρόσκληση της χώρας στη διάσκεψη για τη Λιβύη που έγινε στο Παλέρμο τον Νοέμβριο του 2018.
Στην ανάρτησή του ο πρώην ΥΠΕΞ λέει πως είχε στείλει προκαταβολικά σαφές μήνυμα για βέτο «χωρίς παρακάλια», σημειώνοντας προς την κυβέρνηση πως «έτσι όφειλαν να κινηθούν και τώρα».
 Όμως, με τους χειρισμούς του Νίκου Κοτζιά στο ΥΠΕΞ, συντελέστηκε μία μεγάλη εθνική ήττα, επομένως οι όποιες μικρότερες επιτυχίες της θητείας του αυτομάτως δεν μπορούν να ληφθούν υπόψιν. 


 Ενώ ο στρατός του Χάφταρ απορεί με τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου.Η Ρωσία συμμαζεύει τα συντρίμμια της Ευρωατλαντικής γεωπολιτικής 


pronews.gr

Post a comment

 
Top