Γιώργος Ελευθερόγλου: «Θέλω το νησί μου, θέλω τη ζωή μου» | MOLWNLAVE.COM

0
Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιληνιών Σάμου, κ. Γιώργος Ελευθερόγλου.


Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιληνιών αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ όπου διευκρινίστηκε ότι οι εγκαταστάσεις στο νέο ΚΥΤ που κατασκευάζoονται στην περιοχή «ΖΕΡΒΟΥ» θα είναι σε θέση να φιλοξενηθούν 1.200 άτομα, ενώ για περισσότερα άτομα, τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν δύναται να ξεπερνούν τα 3.000 άτομα, χρειάζεται η έκδοση νέας Υπουργικής απόφασης, αλλά και μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο κ. Ελευθερόγλου αναλυτικά είπε:

«Δεν με ικανοποιεί η απόφαση του ΣτΕ, γιατί δεν θέλαμε καθόλου και ο κόσμος μάλιστα, οι κάτοικοι των Μυτιληνιών, των 300€ συνταξιούχοι, που δώσανε τον οβολό τους προκειμένου να μην γίνει, εδώ στη συγκεκριμένη περιοχή ένα τέτοιο κέντρο. Τώρα ο αριθμός των 1.200 ατόμων που μου λέει σήμερα, αύριο θα γίνουν 20.000. Γιατί για 640 άτομα είναι φτιαγμένο το Κέντρο στο Βαθύ και έχουν φτάσει τα 8.000 άτομα».


Ο κ. Ελευθερόγλου τόνισε ότι πρέπει να γίνει δυναμική αντίσταση από τους Σαμιώτες, αλλιώς δεν πρόκειται να γλιτώσει το νησί από το πρόβλημα του μεταναστευτικού. Οι οικίσκοι που ήρθαν για το νέο κέντρο πρότυπο, θα αυξήσουν τις ροές, καθώς αυτές τις πολυτέλειες δεν τις είχαν ούτε στις χώρες τους, όπως τόνισε ο πρόεδρος.

«Μας βάλανε από την αρχή να πιστέψουμε ότι θα φύγουν από το Βαθύ και σωθήκαμε. Τώρα το καταλάβανε, τότε που εγώ φώναζα και με έλεγαν τραμπούκο, ακροδεξιό, με λέγανε τα πάντα, τώρα το καταλάβανε και οι Βαθιώτες και βλέπω και τον Δήμαρχό μας τον κ. Στάντζο ότι έχει αλλάξει ρότα και ο Περιφερειάρχης μας ο κ. Μουτζούρης, όλοι καταλάβανε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται».  


Πρόκειται για πρόβλημα Πανσαμιακό και αν ανοίξουν οι στρόφιγγες από την πλευρά της Τουρκίας θα πλημμυρίσουν τα νησιά, Σάμος, Χίος, Κως, Λέσβος, Λέρος.

«Θέλω το νησί μου, θέλω τη ζωή μου» και αν και δεν είναι ευχαριστημένος από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου δηλώνει την στήριξή τους σ’ αυτούς, ο κ. Ελευθερόγλου.  

Post a comment

 
Top