Προκαλούν οι Τούρκοι: Εμφάνισαν εικονικό τζαμί στο Φαρμακονήσι | MOLWNLAVE.COM

0
Στο φαρμακονήσι, στο νησί που απέχει μόλις πέντε χιλιόμετρα από τα τουρκικά παράλια και ανήκει Διοικητικά στη Λέρο, υπάρχει μόνο ένα φυλάκιο της εθνοφυλακής, καθώς και ο μικρός ναός του Αγίου Γεωργίου που λειτουργεί το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, εδώ και 22 ημέρες το νησί έχει άλλο ένα αξιοθέατο. Το Αντα Τζαμί. Μάλιστα, στον χάρτη της Google εμφανίζεται και η φωτογραφία του κτιρίου για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα.


Όπως μετέδωσε το Open, με μια πιο προσεκτική ματιά από τη δορυφορική εικόνα του νησιού μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι στο σημείο που έχει τοποθετηθεί το τζαμί δεν υπάρχει τίποτα. Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, ουδέποτε υπήρχε επάνω στο νησί τζαμί. Το μόνο που έχει βρεθεί είναι κάποια απομεινάρια της ρωμαϊκής περιόδου.

«Αυτό είναι αναρτημένο 22 μέρες. Τα στοιχεία της ανάρτησης έγιναν από κάποιον Αλκίμ. Έγινε άμεσα αίτημα διαγραφής», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Λέρου προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν υπήρχε τζαμί λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δημιουργήσουν προβλήματα, κατέφυγαν σε αυτή τη λύση».

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

 
Top