Οι μισθοφόροι των Τούρκων στην Λιβύη πετάνε τα όπλα και την «κάνουν» για Ευρώπη. | MOLWNLAVE.COM

0
Μάλλον είναι πιο ασφαλής να «μεταναστεύσεις» στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά να πολεμήσεις τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης στην Τρίπολη και να σκοτωθείς από τις δυνάμεις του Χαφτάρ και ειδικά όταν έχουν ακούσει ότι στην Ευρώπη μοιράζουν τσάμπα λεφτά.


Σύμφωνα με πληροφορίες τα 17 μέλη ένοπλης ομάδας που στάλθηκε στη Λιβύη από τη Συρία υποστηριζόμενη από την Τουρκία  πέταξαν τα όπλα και κατέφυγαν στην Ιταλία μέσω της παράνομης μεταναστευτικής διαδρομής που κατευθύνεται προς την Ευρώπη μέσω Τρίπολης, 

Η παράνομη αυτή μεταναστευτικής διαδρομή ελέγχεται από την φιλοτουρκική κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA). Σύμφωνα με την Al Hadath TV μια άλλη ομάδα Τούρκών μισθοφόρων έφυγαν στην Τυνησία με τελικό στόχο την Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από πηγές υποστηριζόμενες από την Τουρκία οι ένοπλες ομάδες της Συρίας περίπου 2.400 μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία βρίσκονται ήδη στη Λιβύη. 1.700 επιπλέον εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα στην Τουρκία εν αναμονή της ανάπτυξής τους.


Οι δυνάμεις του Haftar ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης ενώ το GNA ελέγχει μόνο δύο μεγάλες πόλεις  την Τρίπολη και τη Μιστράτα.

Το πρόβλημα είναι ότι μέλη των φιλοτουρκικών ομάδων που υπέστησαν μια σειρά από καταστροφικές  ήττες από το Συριακό Στρατό και μεγάλες απώλειες στο Al-Bab και στο Αφρίν χρησιμοποιήσουν την μεταφορά τους στη Λιβύη ως ευκαιρία να κινηθούν στην Ευρώπη.

Είναι άλλο πράγμα να πολεμάς για την πατρίδα σου και άλλο μισθοφόρος  για τον Ερντογάν.

Post a comment

 
Top