«Σπάνε στον αέρα» οι Τούρκοι: Δεν αντέχουν την πίεση των Ελληνικών F-16 στο Αρχιπέλαγος | MOLWNLAVE.COM

0
Τη στιγμή που οι αεροπορικές εκπαιδεύσεις δεν θέλουν, αλλά δεν έχουν ούτε τους αριθμούς ούτε την εμπειρία να παρασύρουν τους καλύτερους στον κόσμο, κατά γενική ομολογία, Έλληνες αεροπόρους.

Όμως επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώνουν ότι «δεν μπορούν ν’ αντέξουν τη διάρκεια της ήττας και να δεχτούν την υπεροχή που έχουμε πετύχει. Βάζουν το ιπτάμενο τάνκερ στο όριο του FIR για να επιτύχουν τον κορεσμό των Ελληνικών αεροσκαφών, όμως είμαστε όλο εκπλήξεις, δυσάρεστες γι’ αυτούς.»

Σύμφωνα με πηγές από την Πολεμική Αεροπορία όλο το τελευταίο διάστημα που καταγράφθηκε η έντονη παραβατικότητα από την Τουρκία, με τις δεκάδες υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ή και ακατοίκητα νησιά στο Αρχιπέλαγος, οι γείτονές μας έχουν κάνει μετασταθμεύσεις F-16 σε αεροπορικές βάσεις κοντά στα παράλια, ώστε να προκαλούν διαρκώς. Ταυτόχρονα απογειώνουν και το ιπτάμενο τάνκερ KC-135.

Κορεσμός μπορεί να υπάρχει από τη στιγμή που απογειώνονται περισσότερα αεροσκάφη, όμως διαπιστώνεται η δυσάρεστη για την Τουρκία έκπληξη, ότι τα μαχητικά της Ελλάδας φτάνουν το ένα μετά το άλλο χωρίς να δοθεί το παραμικρό περιθώριο για ανάσα. Και μπορεί οι γείτονές μας να έχουν τα μαχητικά τους πιο κοντά στην Ελλάδα, αλλά μόλις δουν «τα σκούρα» σπεύδουν ν’ απογειώσουν από απομακρυσμένες μοίρες F-16 για να υποστηρίξουν τα καταδιωκόμενα αεροσκάφη τους.


Η εντολή που υπάρχει ήδη και από το νέο Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι: ποτέ τουρκικό αεροσκάφος χωρίς Ελληνικό μαχητικό να το κυνηγά… 

«Αντικρίζουμε τους κινδύνους πρόθυμα κι όχι με βαριά καρδιά»

Με την φράση του μεγάλου Αθηναίου Περικλή που άλλαξε την αρχαιοελληνική ιστορία έκλεισε την ομιλία του ο Καταδρομέας- Βατραχάνθρωπος, νέος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνος Φλώρος, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει το μήνυμα προς τα στελέχη αλλά κυρίως προς την γειτονιά μας.

« Αντικρύζουμε τους κινδύνους πρόθυμα και όχι με βαριά καρδιά, τους αντικρύζουμε από ανδρεία περισσότερο παρά από υπακοή σε κάποιο νόμο και τούτο για εμάς είναι κέρδος μεγάλο»


Το πνεύμα που διακατέχει το νέο Αρχηγό φάνηκε και κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της πρώτης ημερήσιας διαταγής. 

«Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές… είναι απλή, περιέχεται δε σε όλη τη σχετική αμυντική βιβλιογραφία και στα στρατιωτικά εγχειρίδια. Ονομάζεται «ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και είναι η μοναδική οδός για τη διαρκή ειρήνη.
flashnews.gr

Post a comment

 
Top