Προηγμένους πυραύλους «Fateh-313» και «Qiam» χρησιμοποίησαν οι Ιρανοί για πρώτη φορά. | MOLWNLAVE.COM

0
Ιρανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι τα αμερικανικά συστήματα πυραυλικής άμυνας στο Ιράκ απέτυχαν να αναχαιτίσουν τους πυραύλους που εκτόξευσαν οι αεροπορικές δυνάμεις των φρουρών της ιρανικής επανάστασης.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ‘Τασνίμ’,  οι πύραυλοι του ιρανικού στρατού κατέστρεψαν την αεροπορική βάση του Άιν αλ Άσάντ στην επαρχία Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ τις πρώτες πρωινές ώρες τις Τετάρτης.

Η επίθεση του Ιράν έγινε ως αντίποινα για την δολοφονία από τους Αμερικανούς του κορυφαίου Ιρανού διοικητή της αντιτρομοκρατίας Κασέμ Σολεϊμανί και η αεροπορική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης χρησιμοποίησε πυραύλους «Fateh-313» και «Qiam» με εμβέλεια στόχου τα 500 χλμ και τα 800 χλμ αντίστοιχα.

Οι πύραυλοι Fateh-313 έχουν τόσο μεγάλη ταχύτητα ώστε τα αμερικανικά αμυντικά συστήματα δεν κατάφεραν να παρεμποδίσουν κανένα από αυτούς, σημειώνεται χαρακτηριστικά.Επιπλέον, οι πύραυλοι Qiam που πυροδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επίθεσης ήταν εξοπλισμένοι με συστήματα παρεμβολής ραντάρ και κεφαλές κατακερματισμού.
Είναι ένας πύραυλος Ιρανικής κατασκευής μικρής εμβέλειας.
Μήκος: 11,5 μ
Βάρος εκκίνησης: 6,155 kg
Φορτίο: 750 kg
Ακτίνα: 700-800 χλμ
Σε υπηρεσία από το 20017

Ήταν η πρώτη φορά που το Ιράν χρησιμοποίησε τέτοιους προηγμένους πυραύλους με μια επιχείρηση μάχης.


πηγη

Post a comment

 
Top