Προκλητικό ντοκιμαντέρ εναντίον του Ελληνικού Μειονοτικού χωριού Δερβιτσάνη (Βίντεο) | MOLWNLAVE.COM

0
Ψυχολογικό πόλεμο από Τούρκους εθνικιστές καταγγέλουν οι κάτοικοι σύμφωνα με το himara.gr.

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα από αλβανικούς κύκλους φέρνει στο φως ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο επιχειρούν να αλλοιώσουν τα τα ελληνικά στοιχεία στο μειονοτικό χωριού Δερβιτσάνη και να ειρωνευτούν τους κατοίκους.Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένα μόλις 30λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα χωριά της Αλβανίας», η δημοσιογράφος Νίσα Αγκόλι επιχείρησε να ασκήσει ψυχολογική πίεση στους κατοίκους του μειονοτικού χωριού Δερβιτσάνη, επειδή, όπως λέει, δεν μιλούν Αλβανικά.Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος από την Αλβανία ειρωνεύεται μία ηλικιωμένη γυναίκα και την προτρέπει να πάει πίσω στην Ελλάδα.

«Θεωρούμε το ρεπορτάζ αυτό μια κατάφωρη προσπάθεια στοχοποίησης της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας ή δυστυχώς ο ανθελληνισμός πουλάει στην αλβανική δημοσιογραφία», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Χειμαριωτών, κ. Θοδωρής Γκούμας.


Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού στο Star , η δημοσιογράφος παρομοίασε το σύμβολο της ορθόδοξης εκκλησίας και του Βυζαντίου με τον Αλβανικό αετό.
Οι χωριανοί της Δερβιτσάνης ζητάνε έστω μια συγγνώμη από τους υπευθύνους της εκπομπής, ενώ ακόμη και αλβανικά μέσα καταδικάζουν τα όσα ειπώθηκαν το εν λόγω ντοκιμαντέρ.


Ilnisa Angoli https://www.facebook.com/ilnisa.agolli.1

Αυτή είναι η "δημοσιογράφος" που σκοπό έχει να παραπληροφόρησει την αλβανική κοινή γνώμη και να στοχοποιήσει τα μέλη της Εθνική Ελληνικής Μειονότητας.
Με ένα προπαγανδιστικό "ρεπορτάζ", όπου προσεγγίζει μέλη της ΕΕΜ με την πρόφαση πως προβάλλει τα μειονοτικά χωριά με σκοπό τον τουρισμό, στοχοποιεί ηλικιωμένους που δεν γνωρίζουν την αλβανική γλώσσα. Στην συνέχεια το εν λόγω "ρεπορτάζ" , για το ελληνικό χωριό Δερβιτσιάνη της Βορείου Ηπείρου, γίνεται αντικείμενο χλευασμού στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, καθώς η πλειοψηφία των Αλβανών σχολιάζει χυδαία και ρατσιστικά κατά των μελών της ΕΕΜ με την ίδια την "δημοσιογράφο" να ενθαρρύνει την διασπορά μίσους, ανενόχλητη.
Η προβολή τέτοιας προπαγάνδας πάντα έχει ως αποτέλεσμα τις ανθελληνικές επιθέσεις από ακραίους Αλβανούς στα χωριά της Βορείου Ηπείρου. Ας ελπίσουμε να μην συμβεί σε αυτήν την περίπτωση.

Και εμείς τους απαντάμε..


Post a comment

 
Top