Πειρατής Barbarossa η Hizir Bin Jacub-Ένας “Τούρκος” γεννημένος στην Λέσβο. | MOLWNLAVE.COM

0
Ο Ερντογάν θυμήθηκε τον Μπαρμπαρόσα απειλώντας την εθνική μας κυριαρχία στις υπερφίαλες δηλώσεις του για κυριαρχία σε ολόκληρη την Μεσόγειο! 
Ο Χαϊρεντίν ( όνομα που  σημαίνει Δώρο Θεού )Μπαρμπαρόσα, για όσους δεν το ξέρουν λεγόταν στην πραγματικότητα Hizir Bin Jacub… και βεβαίως δεν ήταν Τούρκος ήταν γεννημένος στην Λέσβο η μητέρα του Ελληνίδα χριστιανή από τη Λέσβο ονόματι Κατερίνα. 

Τον επικαλέστηκε λοιπόν ο Ερντογάν και δήλωσε σχετικά: «Οπως ξέρετε στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε άλλο ένα βήμα με τη Λιβύη. Και με το βήμα αυτό στη Μεσόγειο οι στρατιώτες μας θα γράψουν έπος όπως κάναμε στην ιστορία με τον Μπαρμπαρόσα».

"Barbaros" από την Ελληνική λέξη Βάρβαρος και έγινε Barbarossa.

Όσο για τα σπουδαία έργα και την ιστορία του διαβάζουμε σχετικά:“Το 1537 ο αδίστακτος Μπαρμπαρόσα ήταν το μακρύ χέρι του Σουλεϊμάν στη Μεσόγειο. Κατά την εκστρατεία του Σουλεϊμάν στην Ήπειρο, ο Μπαρμπαρόσα επιτέθηκε από τη θάλασσα και η μάχη μεταφέρθηκε στη βενετοκρατούμενη Κέρκυρα. Τρεις χιλιάδες Βενετοί και Έλληνες προσπάθησαν μάταια για 15 ημέρες να σταματήσουν χιλιάδες μουσουλμάνους. Το φρούριο δεν μπορούσε να προστατεύει όλον τον πληθυσμό και όσοι έμειναν έξω από τα τείχη, εξανδραποδίστηκαν. Ένα στράτευμα 50 χιλιάδων αντρών όργωσε το νησί, σκλάβωσε, βίασε και σκότωσε. Χιλιάδες Κερκυραίοι αιχμαλωτίστηκαν και το νησί υπέστη μια τρομακτική δημογραφική αφαίμαξη. Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τους ιστορικούς της εποχής ο Μπαρμπαρόσα έκαψε 140 χωριά και οικισμούς, ωστόσο το κάστρο δεν κατακτήθηκε. Ο Μπαρμπαρόσα συνέχισε τις επιδρομές του και σε άλλα νησιά. Ερήμωσε την Αστυπάλαια και έσφαξε τον πληθυσμό στις υπόλοιπες Κυκλάδες. Στα Κύθηρα ο Μπαρμπαρόσα έσφαξε ή αιχμαλώτισε περισσότερους από επτά χιλιάδες αμάχους.”Αυτό που δεν λέει ο Ερντογάν είναι ότι ο Οθωμανικός στόλος τελικά νικήθηκε από τους Στόλους των Χριστιανικών Εθνών στην περίφημη Ναυμαχία του Lepanto και δεν μπόρεσε ΠOTE να κυριαρχήσει στην Μεσόγειο.

Post a comment

 
Top