«Πλημμύρισε» κομάντος η Σκύρος-Απόβαση 1.000 κομάντος για την άσκηση Μέγας Αλέξανδρος. | MOLWNLAVE.COM

0
«Πλημμύρισε» κομάντος η Σκύρος στο πλαίσιο της άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος 2020» στην τελική φάση της οποίας μετέχουν 1.000 πεζοναύτες από Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία. Οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση, λόγω των… ενοχλητικών γειτόνων και με την πολυεθινική άσκηση στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στην Αγκυρα. Φέτος για πρώτη φορά, στην άσκηση παίρνει μέρος το γαλλικό ελικοπτεροφόρο αμφιβίων επιχειρήσεων «Dixmude» κλάσης Mistral.

Η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» που ξεκίνησε από τις 27 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, επικεντρώνεται στη συνεκπαίδευση σε βολές, σε πεδία επιχειρήσεων, άλματα αλεξιπτωτιστών κι αμφίβιες αποστολές. Οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται την Παρασκευή στην Σκύρο, ενώ θα ακολουθήσει και νέα άσκηση εντός δεκαημέρου το «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020» με τη συμμετοχή στρατευμάτων από έξι χώρες.


Πρόκειται για άσκηση του στρατού Ξηράς ΤΑΜΣ, στην οποία θα μετάσχουν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Η άσκηση εξ ολοκλήρου θα πραγματοποιηθεί στο πεδίο βολής τους Ασκού Προφήτη (Βόλβη) από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου.πηγη

Post a comment

 
Top