Ερντογάν: Στη Μεσόγειο ήμασταν και πριν από 500 χρόνια - Σήμερα εκεί είμαστε πάλι | MOLWNLAVE.COM

0
Αιχμηρές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο στη Σμύρνη, ο οποίος αποκάλυψε -για πρώτη φορά- ότι υπάρχουν νεκροί και στη Λιβύη
«Η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη δεν είναι επειδή θέλαμε να μπούμε σε περιπέτειες αλλά ούτε και για να κάνουμε το κέφι μας. Γι’ αυτό λέμε ότι ως χώρα και ως έθνος δίνουμε έναν αγώνα ανεξαρτησίας. Τα συμφέροντα της χώρας μας συγκρούονται με τα συμφέροντα άλλων χωρών.

Όταν χρειάζεται, χρησιμοποιούμε την ισχύ μας στο ανώτερο επίπεδο.Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο της μάχης. Στην ανατ. Μεσόγειο δεν είμαστε μόνο με τα ερευνητικά πλοία μας και τα γεωτρύπανά μας, αλλά και με τις φρεγάτες μας και τα αεροσκάφη μας είμαστε εκεί.

Και πριν από 500 χρόνια ήμασταν εκεί και σήμερα είμαστε εκεί. Καθίσαμε με τον νόμιμο πρόεδρο της Λιβύης και την κυβέρνηση και υπογράψαμε. Όποιος δεν καταλαβαίνει από δίκαιο της θάλασσας, όποιος δεν καταλαβαίνει από διεθνές δίκαιο, κρίμα να μην έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει. Αλλά και μέντορα να έχουν, τι τύχη θα έχει αν ο μέντορας είναι κοράκι;

Σήμερα στη Συρία, στη Λιβύη και στην ανατ. Μεσόγειο και γενικά στην περιοχή αν δεν δώσουμε αγώνα για το καθετί, αύριο θα πληρώσουμε μεγαλύτερο κόστος. Είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιστούμε κατά των απειλών που στόχο έχουν την εθνική μας ενότητας και την επιβίωσή μας.
ethnos.gr

Post a comment

 
Top