Ορμπάν: Φοροαπαλλαγή για τις πολύτεκνες και «προίκα» για όσες παντρεύονται! | MOLWNLAVE.COM

0
Τα «μέτρα για την επιβίωση του ουγγρικού έθνους» και η ρητορική κατά των μεταναστών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας - Απαλλάσσονται δια βίου από τον φόρο εισοδήματος οι πολύτεκνες μητέρες

Την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης να αυξήσει την οικονομική βοήθεια και τα επιδόματα στις πολύτεκνες οικογένειες ανακοίνωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν. Κατά την διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του με θέμα την «κατάσταση του έθνους» ο Ορμπάν, που είναι γνωστός για την αντιμεταναστευτική του πολιτική, δήλωσε πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησής του αποσκοπούν να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να γεννούν περισσότερα παιδιά και έτσι να σταματήσει η υπογεννητικότητα στη χώρα.

Μεταξύ των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο Ορμπάν περιλαμβάνεται η απαλλαγή του φόρου εισοδήματος για όλη την διάρκεια της ζωής των γυναικών που φέρνουν στον κόσμο τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Επίσης, θα χορηγείται οικονομική ενίσχυση ύψους 2.5 εκατ. φιορίνια (7.786 ευρώ) για την αγορά οχήματος επτά θέσεων σε οικογένειες με τρία ή παραπάνω παιδιά. Αλλά και οι γυναίκες που είναι κάτω των 40 ετών και παντρεύονται για πρώτη φορά θα λαμβάνουν χρηματικό επίδομα ύψους 10 εκατ. φιορίνια (31.140 ευρώ).

Ο ευρωσκεπτικιστής Ορμπάν, που έχει κερδίσει τρεις φορές τις εκλογές, είναι και ο ίδιος πολύτεκνος, καθώς έχει πέντε παιδιά και στη σημερινή ομιλία του τόνισε πως με τα νέα μέτρα η κυβέρνησή του επιθυμεί «να εξασφαλίσει την επιβίωση του ουγγρικού έθνους». «Αυτή είναι η απάντηση των Ούγγρων (στην υπογεννητικότητα) και όχι η μετανάστευση», δήλωσε ο Ορμπάν, ο οποίος αναφέρθηκε και στα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του, όπως είναι η μείωση της ανεργίας ενώ υποσχέθηκε να καταπολεμήσει την φτώχεια.

Ο λαϊκιστής Ούγγρος πρωθυπουργός μίλησε και για τις ευρωεκλογές του Μαΐου και επανέλαβε την κατηγορία πως η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμεί να γεμίσει την ευρωπαϊκή ήπειρο με μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μουσουλμάνοι. Μετά την ομιλία του Ορμπάν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, που στηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από το κάστρο της Βούδας. Με απόφαση της κυβέρνησης Ορμπάν η Ουγγαρία έχει κατασκευάσει δύο φράχτες στα σύνορα με την Σερβία και την Κροατία για να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών στη χώρα.
πηγη

Post a comment

 
Top