"ΝΤΟΥ" μεταναστών στο νοσοκομείο Λέρου... δεν άφησαν τίποτα όρθιο,από ψυγεία έως ψαλίδια | MOLWNLAVE.COM

0
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Έφοδο στο κέντρο υγείας της Λέρου φαίνεται να έκαναν μετανάστες και πρόσφυγες, όπως καταγγέλλει η διοικητής του νοσοκομείου, σε επίσημο έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ άλλων, από τις αποθήκες του νοσοκομείου φέρεται να εκλάπησαν αναπηρικά καρότσια, λάπτοπ, εκτυπωτές, ψυγεία, πλυντήρια ακόμη και απλώστρες ρούχων.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η διοίκηση, οι μετανάστες φέρεται να υπέκλεψαν συνολικά 43 αναπηρικά αμαξίδια, μερικά εκ των οποίων εντοπίστηκαν σε χώρους του τοπικού hotspot. Από το πλιάτσικο, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δεν γλίτωσε ούτε ο ιατρικός εξοπλισμός, καθώς «εξαφανίστηκαν» 46 πιεσόμετρα, κινητά ακτινογραφικά, απινιδωτές, καρδιογράφοι κ.α.


Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στα τέλη του 2019, με την έρευνα των ιατρικών αρχών της Λέρου να ολοκληρώνεται πριν από λίγες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένει τεταμένη, λόγω του υπερπληθυσμού μεταναστών και προσφύγων.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν αύξηση της παραβατικότητας, ενώ οι αιτούντες άσυλο κάνουν λόγο για απεχθείς συνθήκες διαβίωσης, διεκδικώντας τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Εκρηκτική είναι και η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου, όπου τη Δευτέρα έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ Αφγανών αιτούντων άσυλο και δυνάμεων των ΜΑΤ.


Εάν πιστεύετε ότι το molwnlave.com προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το με ένα like στην σελίδα.


Post a comment

 
Top