Αστακός η Κύπρος-Προμηθεύεται αντιαεροπορικά Mistral και μια ακόμα συστοιχία Exocet. | MOLWNLAVE.COM

0
Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση με θετικό αντίκτυπο έρχεται από τη Γαλλία. Το δημοσίευμα υπογράφει ο συντάκτης Michael Caribol στην γαλλική εφημερίδα La Tribune. Αναφέρει πως η Εθνική Φρουρά υπέγραψε σύμβαση τον περασμένο Νοέμβριο για την προμήθεια αντιαεροπορικών όπλων Mistral καθώς και μια νέα συστοιχία βλημάτων Exocet.
Εκτοξευτής MISTRAL επί οχήματος VBL


Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως η Κύπρος βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων βλημάτων Exocet Block II σε Block III .
Από τα πλέον σημαντικά όπλα ναυτικής αποτροπής.


Το κόστος για τα αντιαεροπορικά συστήματα Mistral είναι της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ ενώ για την νέα συστοιχία βλημάτων Exocet στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Η φονικότητα των βλημάτων του απαγορεύει σε οποιοδήποτε σκάφος επιφανείας να πλησιάσει κοντά στις ακτές. Μάλιστα, στην έκδοση του Block 3 Exocet η εμβέλεια φτάνει στα 180 χλμ. Με άλλα λόγια, ο Τουρκικός στόλος θα έχει στοχοποιηθεί αμέσως μετά την εγκατάληψη των αγκυροβολίων του. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται, πως η Ε.Φ μπορεί να επιχειρεί έχοντας καθαρά τα νώτα της ενω ταυτόχρονα αποτελεί και εχέγγυα για την διασφάλιση των εξεδρών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επομένως, κρίνεται σκόπιμη πρωτίστως η αναβάθμιση των υπάρχοντων και δευτερευόντως η ενίσχυση τους ώστε το νότιο τμήμα του νησιού να καλυφθεί στο 100%.
defencereview.gr

Post a comment

 
Top