Δήμαρχος Άργους– Μυκηνών: Nα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε πλοία | MOLWNLAVE.COM

0
Nα φιλοξενηθούν να πρόσφυγες και μετανάστες σε πλοία προτείνει ο Δημήτρης Καμπόσος. “Υπάρχουν παροπλισμένα πλεούμενα, τα οποία μπορούν να ανακαινιστούν και με μικρές μετατροπές να γίνουν κατάλληλα καταλύματα” υποστηρίζει ο Δήμαρχος Άργους– Μυκηνών.

Με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό στο Youtube του γραφείου Τύπου δήμου Άργους – Μυκηνών, τονίζει ότι, η Ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να φιλοξενεί τους μετανάστες σε πλοία, όπου θα μπορούν και θα έχουν όλες τις ανέσεις, αλλά και θα ζουν ξεχωριστά ως φυλές η μία από την άλλη, προκειμένου να προστατεύονται.

ustify;">
«Αντί να πάνε να χτίζουν πολιτείες στο πουθενά και να ενοχλούν τις κοινωνίες, καλό θα ήταν να σκεφτούν ότι για χτιστεί μια κλειστή μονάδα θα πρέπει να έχει αποχέτευση, δίκτυο αποχέτευσης, βιολογικό καθαρισμό, νερό, σύνδεση με όλα αυτά για τους χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και η ΔΕΗ να προβλέψει γι’ αυτούς μια τεράστια μονάδα, η οποία θα μπορεί να καλύψει την ψύξη το καλοκαίρι και τη θέρμανση τον χειμώνα σε όλα αυτά τα προκάτ και όταν τελειώσει το θέμα τι θα τα κάνουν», σημείωσε αρχικά ο κ. Καμπόσος, «η λύση είναι μια, ακούστε τη καλά και βάλτε την στο μυαλό σας: καράβια, πλοία επιβατηγά».

«Το κάθε καράβι μπορεί να χωρέσει από 3 και 4 χιλιάδες κόσμου, κάποιες φορές 5.000 και τα μεγάλα πολύ περισσότερο. Έχει μέσα εστιατόρια και καμπίνες να κοιμούνται, έχει χώρους που μπορείς να ξεχωρίσεις τα μικρά παιδιά που πολλές φορές πέφτουν θύματα βιασμού, να ξεχωρίσεις τις οικογένειες και να ξεχωρίσεις τις φυλές. Σε άλλο καράβι θα είναι εκείνοι που έχουν έρθει από το Αφγανιστάν, σε άλλο εκείνοι που έχουν έρθει από το Πακιστάν από τη Συρία».

Ο Δήμαρχος Άργους– Μυκηνών επισημαίνει ότι,οι άνθρωποι αυτοί -στην πλειονότητά τους δεν έχουν χαρτιά- να ταυτοποιηθούν με τη βοήθεια ανθρώπων που μιλούν τις διαφορετικές γλώσσες και με δέκα μόλις υπαλλήλους σε κάθε πλοίο, γρήγορα και εύκολα, θα εξακριβωθεί ποιοι δικαιούνται ασύλου και ποιοι όχι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
πηγη

Post a comment

 
Top