Έβρος: Οι Τούρκοι στέλνουν στρατιωτικά οχήματα στα σύνορα για να συνοδεύουν τους μετανάστες (video) | MOLWNLAVE.COM

0
Παραμένει τεταμένη η κατάσταση στον Έβρο, η οποία επιτείνεται από το γεγονός ότι τουρκικά στρατιωτικά οχήματα συνοδεύουν στη συνοριογραμμή με την Ελλάδα λεωφορεία με μετανάστες.

Στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου, μια ομάδα έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανέων στον Έβρο, με σκοπό να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος. Άμεσα επενέβησαν δυο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά, έπεσαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για δακρυγόνα χειρός, τα οποία δίνουν οι Τούρκοι σε κάποιους από τους μετανάστες, που με τη σειρά τους τα πετάνε στο ελληνικό έδαφος και στους αστυνομικούς. Τραβούν την περόνη και τα ρίχνουν περίπου όπως λειτουργεί η χειροβομβίδα.


Η κατάσταση στον Εβρο παραμένει έκρυθμη, καθώς εκατοντάδες άτομα από την Τουρκία δεν έχουν πάψει να επιδιώκουν να μπουν σε ελληνικό έδαφος, αλλά εμποδίζονται από συνοριοφύλακες και αστυνομικές δυνάμεις. Από το βράδυ της Παρασκευής, χιλιάδες μετανάστες συγκρούονταν με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα με την Τουρκία. Μάλιστα οι νεαροί πέταξαν πέτρες και φλεγόμενα ξύλα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και κρότου-λάμψης.
Δείτε βίντεο:

Post a comment

 
Top