Αγγλία -Ο Μπόρις Τζόνσον ρίχνει στην αγορά 330 δις για να μείνει η χώρα όρθια,το 15% του ΑΕΠ της χώρας | MOLWNLAVE.COM

0
Την ώρα που οι νεκροί έφτασαν του 71 στην Αγγλία Ο Μπόρις Τζόνσον ρίχνει στην αγορά 330 δις ,το 15% του ΑΕΠ της χώρας για να τονώσει τις εταιρίες που επλήγησαν και αυτές που θα πληγούν  καθώς ο ιός θα εξαπλωθεί περαιτέρω.


Περίπου 330 δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια δάνεια προς επιχειρήσεις θα είναι εγγυημένα από την κυβέρνηση - ισοδύναμα με το 15 τοις εκατό του ΑΕΠ - συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος «γεφύρωσης» της Τράπεζας της Αγγλίας για τις μεγάλες εταιρείες στη γραμμή πυροδότησης και μέχρι και 5 εκατομμύρια λίρες για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Ο κ. Sunak δήλωσε ότι θα χορηγηθεί επιχορήγηση ύψους £ 25.000 για κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση και ότι κάθε επιχείρηση λιανικής, φιλοξενίας και ψυχαγωγίας θα απαλλάσσεται από τα επιτόκια για ένα έτος.

Ο κ. Sunak δήλωσε επίσης ότι οι τράπεζες θα δώσουν τριήμερες υποθήκες σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια - δεσμεύοντας ότι θα προχωρήσει πολύ περισσότερο για να στηρίξει την οικονομική ασφάλεια των ατόμων τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος υπαινίχθηκε ότι αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την κυβέρνηση να πάρει την καρτέλα για «σταθερό κόστος» των μισθών του προσωπικού, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να απομακρύνουν τους ανθρώπους.

Δεν απέκλεισε τις άμεσες παρεμβάσεις για τη μείωση των φόρων και του νομοσχεδίου για τους ανθρώπους που αγωνίζονται να περάσουν, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των «εργατών» της οικονομίας. Εντούτοις, έπαιξε κάτω από την πρόταση των ΗΠΑ για την παράδοση £ 1.000 επιταγών σε κάθε πολίτη.

«Σήμερα διαθέτω εγγυήσεις ύψους 330 δισεκατομμυρίων λιρών στερλινών που αντιστοιχούν στο 15% του ΑΕΠ μας», δήλωσε ο κ. Sunak.


«Αυτό σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση που χρειάζεται πρόσβαση σε μετρητά για να πληρώσει το ενοίκιο, τους μισθούς, τους προμηθευτές ή το απόθεμα αγοράς θα έχει πρόσβαση σε κρατικό δάνειο ή πίστωση με ελκυστικούς όρους.

«Και αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από τα αρχικά 330 δισεκατομμύρια £ που διαθέτω σήμερα, θα προχωρήσω περαιτέρω και θα παράσχω την απαιτούμενη. Είπα ό, τι χρειάζεται και το εννοούσα. "

Απευθύνοντας έκκληση στις επιχειρήσεις να μην απολύσουν το προσωπικό, επέμεινε ότι «η υποστήριξη είναι στο δρόμο». «Θα τους βοηθήσουμε να περάσουν από αυτό. Δεν χρειάζεται να σπεύδουν αυτές τις αποφάσεις », είπε.

«Θέλουμε να τους βοηθήσουμε να περάσουν από αυτό. Είναι καλύτερο για αυτούς, καλύτερα για την οικονομία και καλύτερα για όλους. "

Το τεράστιο πακέτο αποκαλύφθηκε αφού οι ΗΠΑ πρόβαλαν το δικό τους σχέδιο 850 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ξεπεράσουν την καταιγίδα που καταστρέφει την υδρόγειο. προσφέροντας την καθυστέρηση των φορολογικών λογαριασμών, την ενίσχυση της αμοιβής των ασθενών και την παροχή τροφής έκτακτης ανάγκης Κάθε Αμερικανός θα μπορούσε επίσης να παραδώσει μια επιταγή $ 1.000 για να βοηθήσει να κρατήσει την οικονομία κινείται.

Το κλείδωμα που ανακοίνωσε ο κ. Johnson χθες το βράδυ έχει προκαλέσει πανικό στις επιχειρήσεις και φόβο ότι εκατομμύρια θα μπορούσαν να γίνουν άνεργοι, ενώ αυτοαπασχολούμενοι και αυτοί που ζουν στην οικονομία θα μπορούσαν επίσης να αγωνιστούν να επιβιώσουν.Προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει χτύπημα πάνω από το 5% στο ΑΕΠ της χώρας, και ότι έπρεπε να υπάρξει ανταπόκριση σε "πολεμικό χρόνο".


Post a comment

 
Top