Η Ουγγαρία κατασκευάζει ηλεκτροφόρο φράχτη στα συνορά της. | MOLWNLAVE.COM

0
Ο ενισχυμένος με ατσάλι νέος φράκτης θα προκαλεί σε όποιον τον αγγίζει ηλεκτροσόκ ήπιας μορφής, εμποδίζοντας την διέλευση μεταναστών και προσφύγων.

Την κατασκευή νέου ηλεκτροφόρου φράχτη με τεχνολογία αιχμής ξεκίνησε στα νότια σύνορά της η Ουγγαρία.

Ο ενισχυμένος με ατσάλι νέος φράκτης θα προκαλεί σε όποιον τον αγγίζει ηλεκτροσόκ «ήπιας μορφής», σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Ο φράχτης, επίσης θα φέρει αισθητήρες θερμότητας, κάμερες και μεγάφωνα από τα οποία ακούγονται συστάσεις σε αρκετές γλώσσες.

Αν και μόλις 10 από τα 140 χλμ. του νέου φράχτη έχουν ανεγερθεί, αξιωματούχοι σημειώνουν ότι θα χτιστεί εντός δύο μηνών, με βασικούς εργάτες 700 τροφίμους φυλακών και κόστος 123 εκατ. ευρώ.


Ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Όρμπαν, Γιάνος Λάζαρ δήλωσε την Πέμπτη πως το συνολικό κόστος της φύλαξης των συνόρων, με τις αστυνομικές περιπολίες και τις ζώνες διέλευσης, αγγίζει το ένα δισ. ευρώ.
The far-right mayor claims the two parallel barriers - guarded by soldiers, thermal cameras and 3,000 'border hunters' - has restored 'calmness' in the rural community which had been in the path of a wave of refugees moving north through the continent three years ago
Η Ουγγαρία είχε ανεγείρει από το 2015 έναν φράχτη από συρματόπλεγμα, εμποδίζοντας την διέλευση μεταναστών και προσφύγων.

Post a comment

 
Top