Το ΚΚΕ ζητά μέτρα για την προστασία των μεταναστών από τον κορονα | MOLWNLAVE.COM

0
Μέτρα για την προστασία των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής και κράτησης ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση….

Ο Περισσός υποστηρίζει πως τα στοιχειώδη και με καθυστέρηση μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την προστασία των προσφύγων από την πανδημία υπονομεύονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα hot spot των νησιών.


Οργανωμένη μετεγκατάσταση – Απολύμανση χώρων

«Ακόμη και αυτά τα στοιχειώδη και καθυστερημένα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αφορούν την προστασία από την επιδημία του “νέου κορωνοϊού” των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα hot spot των νησιών του Αιγαίου, στην πράξη υπονομεύονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, τον τεράστιο συγχρωτισμό που επικρατεί και την έλλειψη μέτρων υγιεινής» αναφέρει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ. Υπογραμμίζει ότι «τώρα απαιτείται η λήψη ριζικών μέτρων».
Το πρώτο μέτρο που προτείνει είναι, να ξεκινήσει αμέσως ο οργανωμένος απεγκλωβισμός αρχίζοντας από τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.
Ταυτόχρονα επισημαίνει πως απαιτείται, εκτός από τη δημιουργία ιατρείων, εξοπλισμένων και στελεχωμένων με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στα hot spot, να ληφθούν και όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης.
Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει ότι είναι αναγκαία η συχνή απολύμανση των χώρων, η εξασφάλιση καθαρού και ζεστού νερού, η δωρεάν χορήγηση όλων των υλικών ατομικής υγιεινής, αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού κ.α.


«Όσο η κυβέρνηση δεν προχωρά στον οργανωμένο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες, όχι μόνο απέναντι στους χιλιάδες κατατρεγμένους που βρίσκονται τώρα στους καταυλισμούς, αλλά και απέναντι στους κατοίκους των νησιών που γνωρίζουν καλά το πόσο μεγάλες και τραγικές είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν τώρα στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των νησιών» υπογραμμίζει ο Περισσός.
πηγη

Post a comment

 
Top