Κορωνοϊός: Τα μόνα σημεία του πλανήτη που δεν έχει φτάσει η πανδημία | MOLWNLAVE.COM

0
Ο διαδραστικός χάρτης που δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins μας επιτρέπει να παρακολουθήσεις τα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 σε πραγματικό χρόνο.

Στο σύνολο, ο κορωνοϊός έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 140 χώρες στον πλανήτη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο επιστημονικό πρότζεκτ, η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είναι καθαρή από κορωνοϊό είναι το Μαυροβούνιο.

Οι αρχές της χώρας απαγόρευσαν την είσοδο ανθρώπων από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Νότιο Κορέα, την Κίνα και το Ιράν και απαγόρευσαν και στους πολίτες του Μοντενέγκρο να ταξιδέψουν σ’ αυτές τις χώρες.


Στη Λατινική Αμερική, μόνο η Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν εντοπίσει κρούσματα κορωνοϊού. Η χειρότερη κατάσταση επικρατεί στη Βραζιλία με 151 ασθενείς.

Στην Ασία, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, το Κυργιστάν και η Νότια Κορέα δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού.


Η μόνη ήπειρος που δεν υπάρχουν περιπτώσεις μόλυνσης από κορωνοϊό είναι η Ανταρκτική.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι στους πολικούς σταθμούς, ζουν στην ενδοχώρα και σύμφωνα πάντα με το διαδραστικό χάρτη του Johns Hopkins, στην Ανταρκτική δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού Covid-19.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 156 χιλ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει σε περισσότερους από 5.800, ενώ περισσότεροι από 73 χιλ. άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

interactivemap from johns hopkins shows coronavirusme

πηγη

Post a comment

 
Top