Ιταλία: Ο φόβος και τα τραγούδια έχουν αντικατασταθεί από ΠΕΙΝΑ και ΟΡΓΗ | MOLWNLAVE.COM

0
Ιταλία: Ο φόβος και τα τραγούδια έχουν αντικατασταθεί από ΠΕΙΝΑ και ΟΡΓΗ

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΟΡΓΗ !!! ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

«Πεινάμε», λένε με μια κραυγή, μερικές φορές ένα ψίθυρο, μερικές φορές με το θυμό εκείνων που ζητούν και κλέβουν τρόφιμα, επειδή δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

– Γιατί “πώς να φάτε χωρίς μισθό;;;”.

– Έτσι, “Το δικαιούμαι, γιατί δεν είναι δικό μου λάθος ότι είμαι κλεισμένος στο σπίτι”.
«Και εσύ, Κράτος, αυτά τα λεφτά πρέπει να μου τα δώσεις, γιατί αλλιώς είναι δικαίωμά μου να ξαφρίσω τα ράφια”.

Προσοχή, το κλίμα αλλάζει, κόντρα στα όσα δείχνουν οι έρευνες.
Η πόλη έχει σταματήσει να τραγουδάει από τα μπαλκόνια, στις 6 μμ. Κανείς δεν βγαίνει να εξορκίσει τον φόβο. Και, πράγματι, πηγαίνουμε στη Νάπολη, σε ένα σούπερ μάρκετ, για να δούμε τι συνέβη πριν από λίγες ώρες. Το βίντεο εμφανίζεται στη σελίδα Facebook “Αγώνας για τα δικαιώματά μας”.

Ένας κύριος φτάνει στο ταμείο: ζυμαρικά, ντομάτα, ψωμί, λάδι. Και τίποτα περισσότερο. Ήρθε η σειρά του να πληρώσει και ακούγεται η φωνή του ταμία: “Καλέστε την αστυνομία, ο κύριος δεν έχει τα χρήματα για τα ψώνια.

Δεν μπορεί να φάει, δεν αγόρασε σαμπάνια και κρασί, αγόρασε τα απαραίτητα.
“Να λοιπόν τι αρχίζει να λείπει. Τα απαραίτητα. Όχι επειδή δεν υπάρχουν τρόφιμα στα σουπερμάρκετ, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι, που ήδη προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα, δεν έχουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν.


Μετά στο Παλέρμο, πάντα σε ένα σούπερ μάρκετ.

“Δεν έχουμε πια ούτε ένα ευρώ, δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλη μια εβδομάδα σαν αυτή”, ένας πολίτης του Παλέρμο, σε ένα βίντεο ζητά από τον Πρωθυπουργό Conte άμεσες απαντήσεις, διαφορετικά «η επανάσταση ξεσπάει».

Τώρα στο Μπάρι, ας ρίξουμε μια ματιά στα νέα.
Malielisa, ένας μικρός έμπορος: “Δεν μπορώ να το πάρω πια, κατέρρευσα, μας λιμοκτονούν”. Όσοι είχαν ήδη δυσκολία να φτάσουν στα τέλη του μήνα, τώρα σέρνονται στην κόψη, όπως εκατοντάδες χιλιάδες ΑΦΜ: «Δεν έχουμε χρήματα ούτε ακόμη για φαγητό», φωνάζει ξελαρυγγιασμένος.

Ένα βίντεο της εκπομπής Le Iene έδειξε τρία άτομα μπροστά σε μια τράπεζα στο Μπάρι, φωνάζοντας την απόγνωση: «Μείναμε χωρίς φαγητό και χωρίς χρήματα. Έχουν κλείσει το κατάστημά μου για είκοσι ημέρες, πώς μπορώ να ζήσω; “. Και μια άλλη κυρία: “Παρακαλώ, ελάτε στο σπίτι μου να δείτε. Δεν έχει μείνει τίποτα. Πρέπει να φάω.”

H ιστορία είναι πάντα η ίδια.

Οι μικροί και μεσαίοι έμποροι που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και δεν έχουν ακόμη λάβει κρατική ενίσχυση. Και, φυσικά, οι αποταμιεύσεις δεν είναι πάντα αρκετές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, περιμένοντας την κυβέρνηση να κάνει κάτι από πρακτική άποψη, οι άνθρωποι θα ήθελαν να ζητήσουν από την τράπεζα δάνειο.

Συγκεκριμένα, αυτές οι οικογένειες στο Μπάρι φαίνεται να ζητούν προκαταβολή. “Πληρώνω τόκους επί των προκαταβολών, αν μου δώσουν 50 ευρώ θα πληρώσω περισσότερα”, λέει ο έμπορος. Και εδώ είναι ένας άνθρωπος που αρχίζει να τραβάει αντικείμενα από το παράθυρο του καταστήματος.


Δεν βρισκόμαστε ακόμα σε μαζικές διαμαρτυρίες, αλλά τα επεισόδια αρχίζουν να αναδύονται και όλα λένε το ίδιο πράγμα. Το σουπερμάρκετ Lidl στο Παλέρμο ξεκινά από περίπου είκοσι οικογένειες. Η αστυνομία και οι καραμπινιέροι παρεμβαίνουν ακριβώς όταν τα καροτσάκια είναι γεμάτα και οι άνθρωποι προσπαθούν να φύγουν χωρίς να πληρώνουν για τα αγαθά.
ΠΗΓΗ

Post a comment

 
Top