Μανιάτες-Λάκωνες καθ’ οδόν προς τον ακριτικό Έβρο | MOLWNLAVE.COM

0
Το μακρύ ταξίδι ομάδα Μανιατών-Λακώνων για τον ακριτικό Έβρο, ως ένδειξη συμπαράστασης στα Σώματα Ασφαλείας που διαφυλάττουν τα ελληνικά σύνορα, ξεκίνησε τη Δευτέρα (9/3) το πρωί.

Στη διαδρομή τους, τα μέλη της αποστολής δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν στάση στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Αφού πήραν «την ευχή του Θερμοπυλομάχου Βασιλιά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, συνεχίζουν το δρόμο τους για τα σύνορα.

Στην αποστολή συμμετέχει και ο ήρωας της Κύπρου (το 1974), Αντιστράτηγος ε.α. Ηλίας Γλεντζές, ο οποίος στη συνέχεια της καριέρα του  ως διοικητής μονάδων στον Έβρο.

Όπως αναφέρει ο Γ. Δημακόγιαννης, «στις προθέσεις μας είναι να συναντηθούμε με Μανιάτες και Λάκωνες συμπατριώτες μας, αξιωματικούς και οπλίτες, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπηρετούν τώρα στα σύνορα».

Την Τρίτη, τα μέλη της αποστολής αναμένεται να βρεθούν στο χωριό Μάνη του Δήμου Διδυμοτείχου, όπου θα συναντηθούν με εκπροσώπους των αρχών και κατοίκους. «Αντίγραφα της ιστορικής μανιάτικης σημαίας με το μήνυμα “Νίκη ή Θάνατος” και “Ταν ή επί τας” θα παραδοθούν σε μονάδες και εθνοφρουρούς για να κυματίσουν και στα σύνορά μας», προσθέτει ο Γ. Δημακόγιαννης.
πηγη

Post a comment

 
Top