Αν είναι δυνατόν: Μηνυτήρια αναφορά κατά της Ελληνικής Ακτοφυλακής για την αποτροπή εισόδου αλλοδαπών! (ΒΙΝΤΕΟ) | MOLWNLAVE.COM

0
Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Ελληνικής Ακτοφυλακής κατέθεσε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του.

Αντικείμενο της μηνυτήριας αναφοράς είναι οι καταγγελίες σε βάρος της Ελληνικής Ακτοφυλακής «για παράνομη και εν δυνάμει ανθρωποκτόνο απόπειρα επαναπροώθησης σκάφους με μετανάστες ή/και πρόσφυγες στο θαλάσσιο χώρο κοντά στην Κω», όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Καταλογίζει, δε, στο σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι «φαίνεται πως πραγματοποίησε εσκεμμένα επικίνδυνους ελιγμούς», ενώ σημειώνει ότι «οι μετανάστες χτυπήθηκαν με ραβδιά και η Ακτοφυλακή καταγράφεται να πυροβολεί με δύο πυροβόλα όπλα».


Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων επικαλείται ανακοίνωση της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 2 Μαρτίου όπου, μεταξύ άλλων, τονίζεται πως οι συλλογικές απελάσεις συνιστούν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Post a comment

 
Top