Δύο μονάδες από το Ordu έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Αδριανούπολη | MOLWNLAVE.COM

0
Στα άκρα φαίνεται να οδηγεί η Τουρκία τη σχέση της με την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα η Τουρκία απέστειλε ειδικές δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη σύμφωνα με ανάρτηση στο Τουίτερ του EHA News

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού,ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη περιοχή θα αναπτύξει χίλιους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων, & θα στείλει την Ελλάδα στο διεθνές δικαστήριο γιατί σκότωσε σύμφωνα με τα λεγόμενα του δύο μετανάστες.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, αμέσως μετά την πτήση πάνω από τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου δήλωσε:

«Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, εμείς πλέον δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όποιος θέλει να έρθει έρχεται, όποιος περάσει, πέρασε. Η Τουρκία εδώ και εννέα χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία για την οποία σιωπά όλος ο κόσμος. Υπήρξε η κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας. Εμείς την εφαρμόσαμε. Από πέρυσι συλλάβαμε στην Αδριανούπολη περίπου 137 χιλιάδες λαθραίους μετανάστες. Επιστρέψαμε εθελοντικά 103 χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες τους. Έριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978. Η ελληνική πλευρά το έκανε αυτό. Καταγγέλλω τη Frontex. Δυστυχώς η Frontex λειτουργεί ως δύναμη καταστολή. Τραυμάτισαν 164 ανθρώπου. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα»

πηγη

Post a comment

 
Top