Με χρήμα της ΕΕ το τουρκικό σκάφος SAR 1906 Damen που επιτέθηκε στο ελληνικό POB-24G του ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ | MOLWNLAVE.COM

0
Με σκάφος που πλήρωσε από την τσέπη του ο Ευρωπαίος πολίτης στην Τουρκία για να αναχαιτίσει υποτίθεται τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές, η Άγκυρα επιχείρησε σήμερα να εμβολίσει ελληνικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ) στην περιοχή της Λέσβου.

Το ελληνικό σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στα έξι παράκτια περιπολικά σκάφη τύπου “POB – 24G” κλάσης “Φαίακας” και έχει παραληφθεί στο 2015. Όπως είχε αποκαλύψει το DP στις 21 Ιουνίου 2019, “η συμφωνία για την προμήθεια των σκαφών υπογράφηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Άγκυρα, ενώ η ναυπήγηση των σκαφών θα γίνει στο ναυπηγείο που διατηρεί στην Αντάλεια (Αττάλεια) της Τουρκίας”.


Και συνεχίζαμε: “Η Τουρκική Ακτοφυλακή (αυτή που υποτίθεται ότι επιτηρεί τις τουρκικές ακτές προκειμένου να εμποδίζει την αποστολή χιλιάδων ψυχών με λαστιχόβαρκες στα ελληνικά νησιά…) παρέλαβε έξι τέτοια σκάφη μέσα στο 2017, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας το 2016“.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους, τα σκάφη SAR 1906, διαθέτουν καρίνα κατασκευασμένη από αλουμίνιο και υπερκατασκευή από σύνθετα υλικά. Η μέγιστη ταχύτητα πλεύσης που μπορούν να αναπτύξουν, ανέρχεται σε 33 κόμβους και η ακτίνα τους φτάνει τα 300 περίπου ναυτικά μίλια.

Και το καταληκτικό σχόλιο του DP ήταν: “Αυτά τα ολίγα για όσους θεωρούν ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη, με οποιοδήποτε τρόπο, να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά και την ελληνική επικράτεια, με άλλον τρόπο από τον κατευνασμό του αντιπάλου. Είτε από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, είτε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις…”
.defence-point.gr/news

Post a comment

 
Top