Το μεγαλύτερο, ταχύτερο και ισχυρότερο βομβαρδιστικό που πέταξε ποτέ γίνεται ακόμα καλύτερο! (vid) | MOLWNLAVE.COM

0
Tην παρθενική του πτήση πραγματοποίησε πριν μερικές μέρες το εκσυγχρονισμένο Tu-160M- η νέα έκδοση του ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού, ικανού να φέρει πυρηνικά όπλα.

Το αεροσκάφος διαθέτει νέα συστήματα avionics, ελέγχου και άλλα είδη εξοπλισμού.

Όπως αναφέρει το RT, βίντεο του αεροσκάφους και της πτήσης του δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αν και η δοκιμαστική πτήση έγινε νωρίτερα μέσα στον μήνα σε πεδίο δοκιμών στο Καζάν. Το αεροπλάνο πραγματοποίησε μια σύντομη πτήση, παραμένοντας στον αέρα για περίπου μισή ώρα, σε ύψος 1.500 μέτρων.
Το Tu-160 είναι ένα υπερηχητικό βομβαρδιστικό ικανό να φέρει πυρηνικά όπλα που εμφανίστηκε κατά τα τέλη της σοβιετικής περιόδου και έχει παραμείνει σε υπηρεσία στη ρωσική πολεμική αεροπορία. Όλα τα υπάρχοντα αεροσκάφη προορίζονται να αναβαθμιστούν στις εκδόσεις Μ και Μ2, ενώ σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ένας αριθμός εξολοκλήρου καινούριων Tu-160M2.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το βομβαρδιστικό έχει λάβει νέα avionics και εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, καθώς και νέα συστήματα διοικήσεως και ελέγχου, ραντάρ και ηλεκτρικού πολέμου. Όπως υποστηρίζεται, η αποτελεσματικότητά του έχει διπλασιαστεί χάρη στον νέο εξοπλισμό. Επίσης, οι εκδόσεις Μ και Μ2 αναμένεται να εξοπλιστούν με νέους κινητήρες που θα αυξήσουν την εμβέλειά τους κατά 1.000 χλμ, τη στιγμή που τα υπάρχοντα Tu-160 έχουν ήδη εμβέλεια 13.000 χλμ χωρίς ανεφοδιασμό. Ακόμη, φαίνεται πως έχουν υπάρξει και κάποιες μικρές αλλαγές στη δομή του.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξέι Κριβορούτσκο έχει δηλώσει ότι οι παραδόσεις των εκσυγχρονισμένων Tu-160M στις ένοπλες δυνάμεις θα αρχίσουν το 2021.
onalert.gr

Post a comment

 
Top