Κορονοϊός: Δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ στο Μιλάνο από τον Σόρος | MOLWNLAVE.COM

0

Το ίδρυμα της Ανοικτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος επικρίνει την καθυστερημένη αντίδραση της Ευρώπης, ανακοινώνοντας παρεμβάσεις υπέρ της δημόσιας υγείας σε διάφορες χώρες.

«Ποιος ξέρει τι θα πουν οι επικριτές που βλέπουν συνωμοσίες του διεθνούς χρηματοδοτικού σήματος ‘Τζορτζ Σόρος’, μετά από την παρέμβασή του αυτή στην Ιταλία, η οποία φαίνεται να είναι η πρώτη μιας σειράς περαιτέρω βοηθημάτων», σημειώνει το ιταλικό δημοσίευμα.

Η πανδημία έπληξε σκληρά την Ιταλία, υπενθυμίζει το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας, και το Μιλάνο «δεν είναι μόνο ένας από τους πυλώνες της ιταλικής οικονομίας», αλλά είναι «επίσης άρρηκτα συνδεδεμένο με το ευρωπαϊκό σχέδιο» και αντιπροσωπεύει «ένα κρίσιμο στοιχείο ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικονομίας».

Εντούτοις το Ίδρυμα σημειώνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίθηκε αργά, έκλεισε τα σύνορά της και έσκυψε στον εαυτό της αντί να αντιδράσει με πνεύμα συνεργασίας και κοινής θυσίας».

Καταλήγει το δημοσίευμα:

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη συμπεριφορά του ίδιου του Σόρος, όταν υπάρχει  η υποψία της βίαιης κερδοσκοπίας (του), τον Σεπτέμβριο του 1992, εναντίον του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος, καθώς ανάγκασε τη λίρα και τη στερλίνα να εγκαταλείψουν τον μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών με τον οποίο συνδέονταν τα νομίσματα».


Post a comment

 
Top